Τους κινδύνους ενός μωρού να πίνει πολύ νερό

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το νερό ως ένα ακίνδυνο ποτό απαραίτητο για τη ζωή. Ενώ είναι για ενήλικες, αυτό δεν ισχύει για τα μωρά. Όταν το μωρό σας τρώει και πίνει είναι μόνο ως απαραίτητη βάση. Τα θρεπτικά συστατικά μέσα στο σώμα του βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία. Τον δίνοντας νερό πριν το χρειάζεται πραγματικά μπορεί να αντισταθμίσει αυτή την ισορροπία και να προκαλέσει βλάβη.

Ανάγκες

Οι ανάγκες του αναπτυσσόμενου μωρού σας μπορούν να καλυφθούν με την πρόσληψη του τύπου ή του μητρικού γάλακτος. Η πρόσληψη νερού δεν χρειάζεται να ανησυχεί έως ότου το παιδί σας αρχίσει να τρώει στερεά τρόφιμα ή μέχρι να σας πει ο παιδίατρος ότι είναι κατάλληλο. Σύμφωνα με τον Δρ Alan Greene στο άρθρο του του August 2009 για τους «New York Times», όλες οι ανάγκες ενυδάτωσης θα πρέπει να ικανοποιούνται μέσω της φόρμουλας ή του μητρικού γάλακτος, ακόμα και όταν το μωρό σας φαίνεται απλά διψασμένο. Ωστόσο, αν το παιδί σας τρώει στερεά τρόφιμα και παίρνει τουλάχιστον 32 ουγκιές. Του μητρικού γάλακτος ή της φόρμουλας και εξακολουθεί να φαίνεται διψασμένος, μπορεί να είναι ασφαλές να του προσφερθεί μεταξύ 2 και 4 ουγκιές. Νερού μεταξύ τροφοδοσίας.

Εντόπιση με νερό

Ένας από τους κινδύνους ενός μωρού που παίρνει πάρα πολύ νερό είναι δηλητηρίαση με νερό. Αυτό συμβαίνει όταν το νερό αντισταθμίζει την ισορροπία υγρών και ηλεκτρολυτών στο εσωτερικό του σώματος. Μια υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει στα νεφρά να φιλτράρουν υπερβολικά το νάτριο. Ανεπαρκείς ποσότητες νατρίου και πάρα πολύ νερό μπορεί να οδηγήσουν σε οίδημα του εγκεφάλου και άλλα επικίνδυνα συμπτώματα.

Συμπτώματα και Πρόληψη

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από το νερό είναι εμφανή και περιλαμβάνουν επιληπτικές κρίσεις, ευερεθιστότητα, υπνηλία, πτώση της θερμοκρασίας του σώματος και πρήξιμο ή πρήξιμο. Σύμφωνα με το Παιδικό Κέντρο Johns Hopkins, τα μωρά ηλικίας μικρότερης του 1 και εκείνα που είναι ήδη αφυδατωμένα διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για δηλητηρίαση από το νερό. Σε μια προσπάθεια να επανυδατώσουν τα βρέφη τους μετά από ένα εμετό ή διάρροια, οι γονείς συχνά δίνουν στα βρέφη τους νερό. Ωστόσο, ένα αφυδατωμένο βρέφος επίσης συνήθως στερείται ηλεκτρολυτών. Η τροφοδοσία του με ίσιο νερό εξαντλεί αυτή την ισορροπία ακόμη περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την τοξίκωση του ύδατος και να διατηρήσετε το βρέφος σας ενυδατωμένο είναι να χρησιμοποιήσετε το μητρικό γάλα ή τον τύπο μέχρι ο παιδίατρος να σας συμβουλεύσει διαφορετικά.

Βακτηριακές λοιμώξεις

Ένας άλλος λόγος ανησυχίας για την παροχή του βρέφους σας είναι η περίπτωση βακτηριακής λοίμωξης. Τα βακτήρια και τα παράσιτα μπορούν συχνά να βρίσκονται μέσα στο ακατάλληλα επεξεργασμένο πόσιμο νερό. Για να αποφύγετε το μολυσμένο νερό από το παιδί σας, χρησιμοποιήστε ένα σύστημα φιλτραρίσματος με απόλυτο μέγεθος πόρων ή εκείνους που χρησιμοποιούν αντίστροφη όσμωση. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το βραστό νερό για να καταστρέψετε βακτήρια ή παράσιτα. Απλά φροντίστε να το αφήσετε να κρυώσει πριν το δώσετε στο παιδί σας.