Τι κάνει το χτύπημα του ώμου;

Νέες ασκήσεις αναπτύσσονται πάντα και είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι μερικές από τις παραδοσιακές δουλειές κάνουν μια καλύτερη, πιο στρογγυλεμένη δουλειά για να βελτιώσουν την κατάστασή σας. Η πρέσα ώμων μπορεί να ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας μηχανή σταθερής αντίστασης ή χρησιμοποιώντας ελεύθερα βάρη για να τονώσει τους μυς του πυρήνα ενώ ασκεί. Αυτή η άσκηση είναι κατάλληλη για όλες τις ικανότητες και τις ηλικίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μυϊκής δύναμης ή αντοχής.

Εάν χρησιμοποιείτε μηχάνημα σταθερής αντοχής, είναι πολύ απλό να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη συγκεκριμένη συσκευή. Εάν χρησιμοποιείτε ελεύθερα βάρη, το κάνετε με μια όρθια στήριξη πλάτης. Καθίστε με τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα και κρατήστε το επίπεδο barbell ή dumbbells με τους ώμους σας, όταν είστε έτοιμοι, εκτείνετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας, αλλά μην κλειδώνετε τους αγκώνες σας. Κρατήστε μια στιγμή και στη συνέχεια χαμηλώστε και επαναλάβετε. Έχετε κάποιον να σας εντοπίσει από πίσω σε περίπτωση που το βάρος είναι πολύ βαρύ.

Ο ώμος σας αποτελείται από τρία οστά: την κλείδα, το ωμοπλάτη και το βραχιόνιο. Όλοι συναντώνται για να σχηματίσουν την αρθρική άρθρωση και συνδέονται με συνδέσμους. Οι μύες που ελέγχουν τον ώμο είναι τα δελτοειδή – μπροστά, μέση και πίσω – που είναι οι μεγάλοι, στρογγυλεμένοι μύες που καλύπτουν τον ώμο σας. Τα triceps χρησιμοποιούνται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε έναν ώμο μαζί με τους θωρακικούς, που υποστηρίζουν την κίνηση, ενώ οι μύες του πυρήνα ασχολούνται με τη σταθεροποίηση σας καθώς ανεβάζετε το βάρος.

Κατά την εκτέλεση της πίεσης των ώμων, τα δελτοειδή είναι οι κύριοι κινητήρες. Τρεις ατομικοί μύες συνθέτουν τα δελτοειδή διαχωρισμένα κατά τοποθεσία: πρόσθια – ή μπροστά, μεσαία και πλευρική – ή πίσω. Όταν επεκτείνετε πλήρως τα όπλα σας, ενεργοποιείτε κυρίως το πρόσθιο δελτοειδές σας, αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε ολόκληρο το μυ. Αλλάζοντας το πλάτος της λαβής σας, θα αλλάξετε το μέγεθος του δελτοειδούς που ενεργοποιείτε, αλλάζοντας έτσι το πλάτος της προπόνησης.

Ο μυς του τρικεφάλου βρίσκεται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα και η κύρια λειτουργία του είναι να ισιώσει το χέρι σας. Τα triceps σας είναι δευτερεύοντες μύες, οι οποίοι προκαλούν το χέρι σας να επεκταθεί κατά τη διάρκεια της πίεσης των ώμων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πιο έντονα στην καθοδική φάση για να σας βοηθήσουμε να μειώσετε αργά το βάρος με ασφάλεια και όχι να το πέσετε. Αυτό προκαλεί περισσότερο άγχος στον μυ, απ ‘ότι η φάση ανελκυστήρα και είναι γνωστό ότι δουλεύει εκκεντρικά το μυ.

Όταν εκτελείτε μια πρέσα ώμων, όλος ο πυρήνας σας είναι ενεργός για να σταθεροποιήσει το σώμα σας έτσι ώστε να μπορείτε να σηκώσετε τη μπάρα πάνω από το κεφάλι σας. Οι μύες του πυρήνα σας αποτελούνται από τις κοιλιακές σας κοιλότητες, τις λοξές κοιλότητες – την εξωτερική άκρη του στομάχου – και τον μυ του κάτω μέρους της πλάτης που ονομάζεται latissimus dorsi. Αυτή είναι μια μεγάλη άσκηση που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της δύναμης ολόκληρου του σώματος. Μπορείτε να αυξήσετε τη δυσκολία κάνοντας στάση, που αναγκάζει τους πυρήνες των μυών σας να εργαστούν σκληρότερα.

Ολοκλήρωση ώθησης

Ανατομία του ώμου

Κατανόηση των Δελτοειδών

Ο ρόλος των τρικέφαλων

Βασικές Συμμετοχές των Μυών