Τι είναι το μέλι που θεωρείται στην πυραμίδα τροφίμων;

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το μέλι είναι πιο υγιεινό από την κανονική λευκή ζάχαρη. Παρέχει ένζυμα, βιταμίνες και μέταλλα και πιστεύεται ότι μειώνει τις αλλεργίες εάν έχετε τοπικό μέλι. Ωστόσο, το σώμα σας αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στο μέλι, οπότε δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ακριβώς όπως η επιτραπέζια ζάχαρη, το μέλι αυξάνει το σάκχαρό σας, αυξάνει τον κίνδυνο τερηδόνας και προσθέτει θερμίδες στη διατροφή σας.

Στην πυραμίδα τροφίμων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η Πυραμίδα Μου, το μέλι θεωρείται προστιθέμενη ζάχαρη. Τα πρόσθετα σάκχαρα δεν απαντώνται φυσιολογικά στα τρόφιμα, όπως στην περίπτωση των φρούτων και του γάλακτος, αλλά προστίθενται σε τρόφιμα και ποτά. Το μέλι βρίσκεται σε αυτή την ομάδα παράλληλα με το σιρόπι καλαμποκιού, την καφετιά ζάχαρη, τη μελάσα και άλλα.

Τα πρόσθετα σάκχαρα εμπίπτουν στην κατηγορία των διακριτικών θερμίδων στην πυραμίδα. Η πυραμίδα επιτρέπει 100 έως 300 θερμίδες αφού φτάσετε στις βασικές σας θρεπτικές ανάγκες για την ημέρα. Ωστόσο, αυτό το ποσό επιτρέπεται μόνο εάν έχετε φάει υγιεινά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα όλη την ημέρα. Εάν συμπεριλάβατε επιλογές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στα γεύματά σας ή τα σνακ σας, χάνετε τη διακριτική σας ευχέρεια. Το USDA εξηγεί ότι εάν οι ανάγκες σας είναι 2.000 θερμίδες ημερησίως, μπορείτε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας σε θρεπτικές ουσίες σε 1.735 θερμίδες και στη συνέχεια να καταναλώσετε αυτές τις επιπλέον 265 διακριτικές θερμίδες.

Οι διακριτικές θερμίδες ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο δραστηριότητας. Από την ηλικία των 19 έως 30 ετών, διανέμονται 265 διακριτικές θερμίδες για ανενεργές γυναίκες, 265 έως 360 για ενεργές γυναίκες, 360 για ανενεργούς άνδρες και 410 για 510 για ενεργούς άνδρες. Από 31 έως 50, επιτρέπονται 195 θερμίδες για ανενεργές γυναίκες, 265 έως 290 για ενεργές γυναίκες, 290 για ανενεργούς άνδρες και 360 έως 510 για ενεργούς άνδρες. Σε ηλικία άνω των 50 ετών, διανέμονται 130 θερμίδες για ανενεργές γυναίκες, 195 έως 290 για ενεργές γυναίκες, 265 για ανενεργούς άνδρες και 290 για 425 για ενεργούς άνδρες.

Αν και σας παρέχονται διακριτικές θερμίδες, θεωρήστε ότι περίπου το 16 τοις εκατό της αμερικανικής διατροφής αποτελείται από προστιθέμενα σάκχαρα. Τα πρόσθετα σάκχαρα προσθέτουν θερμίδες στη δίαιτά σας χωρίς να προσθέτουν μεγάλη θρεπτική αξία. Οι Οδηγίες Διαιτησίας του 2010 για τους Αμερικανούς εξηγούν ότι με μετριοπάθεια, τα στερεά λίπη και τα πρόσθετα σάκχαρα είναι εξίσου πιθανό να προκαλέσουν αύξηση βάρους όπως οποιαδήποτε άλλη θερμίδα. Το πρόβλημα είναι ότι οι Αμερικανοί στο σύνολό τους τρώνε πάρα πολλές από αυτές τις διακριτικές θερμίδες και ως εκ τούτου γίνονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι Αμερικανοί επίσης δεν παίρνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά επειδή τρώνε μη θρεπτικά τρόφιμα στη θέση των διατροφικών πυκνών επιλογών.

Προστέθηκαν σάκχαρα

Διακριτικές θερμίδες

Ατομικές διακριτικές θερμίδες

Σκέψεις