Τις καλύτερες βιταμίνες που πρέπει να παίρνετε αν είναι πάνω από 50 ετών

Οι άνθρωποι άνω των 50 ετών χρειάζονται ένα προσαρμοσμένο μίγμα βιταμινών και μετάλλων για να συμβαδίσουν με τις αλλαγές που εμφανίζονται στο σώμα από τη γήρανση. Κανονικά, αυτές οι βιταμίνες και μέταλλα λαμβάνονται μέσω της διατροφής, αλλά ένας γιατρός ή διαιτολόγος μπορεί να σας προτείνει να πάρετε μια πολυβιταμίνη για να σας βοηθήσουμε στην εκπλήρωση των νέων σας θρεπτικών απαιτήσεων.

Οστική υγεία

Το ασβέστιο είναι ένα βασικό μέταλλο που χρησιμοποιείται στο σώμα μαζί με τη βιταμίνη D για την κατασκευή οστών και δοντιών. Η φυσική γήρανση και η εμμηνόπαυση συμβάλλουν στην απώλεια οστικής μάζας, η οποία αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει εύθραυστα οστά και να καταστραφεί εύκολα. Η οστεοπόρωση μπορεί να αποτραπεί σε ορισμένες περιπτώσεις με τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου μαζί με τη βιταμίνη D ή με την αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα με βάση το γάλα.

Brain Health

Ο εγκέφαλος χρειάζεται ένα ρεύμα θρεπτικών ουσιών για να παραμείνει υγιές και για να αποτρέψει ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ. Ο εγκέφαλος απαιτεί αυτές τις ίδιες βιταμίνες, ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο βρίσκονται στη ζωή · όσο πιο γρήγορα αρχίζετε να φροντίζετε τον εγκέφαλό σας, τόσο περισσότερο μειώνετε τους κινδύνους των προβλημάτων του εγκεφάλου. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα οι βιταμίνες Β-1, Β-2 και Β-3, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου. Η αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης του Alzheimer.

Προστασία της καρδιάς

Καθώς μεγαλώνετε, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων αυξάνεται. Η πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων και trans λιπαρών και η διακοπή του καπνίσματος, μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, ωστόσο ορισμένες βιταμίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Βιταμίνες Β-6 και Β-12, καθώς και τα μεταλλικά στοιχεία φολικού οξέος και καλίου για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Καλύτερο συμπλήρωμα

Το καλύτερο συμπλήρωμα πολυβιταμινών για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, σύμφωνα με την Αναζήτηση Καταναλωτών, είναι το Centrum Silver. Το Centrum Silver δεν περιέχει σίδηρο και έχει αυξημένο επίπεδο βιταμίνης Β-12. Εάν παίρνετε αραιωτικά αίματος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε το Centrum Silver επειδή μπορεί να παρεμβληθεί με αυτά τα φάρμακα.