Τις θερμίδες σε τοστ με το φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο που απλώνεται σε μια φέτα τοστ κάνει μια υγιεινή εκκίνηση για την ημέρα σας ή ένα ελαφρύ γεύμα. Οι θερμίδες είναι αρκετά χαμηλές για να εργάζονται στους καθημερινούς στόχους σας χωρίς να καταστρέφουν τη διατροφή σας. Επιπλέον το βούτυρο φυστικοβούτυρου και το ψιλοκομμένο τοστ είναι συσκευασμένα με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Θερμίδες στο Τοστ

Όσο δεν επιλέγετε ψωμιά υψηλότερης θερμιδικής αξίας, όπως το ψωμί πατάτας, οι περισσότεροι τύποι ψωμιού έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες. Μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως έχει 76 θερμίδες, ενώ μια φέτα φρυγανισμένο λευκό ψωμί περιέχει 79 θερμίδες. Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι η πιο υγιεινή επιλογή επειδή έχει τρεις φορές περισσότερες ίνες.

Φυστικοβούτυρο

Οι περισσότεροι τύποι βούτυρο φυστικοβούτυρου – ογκώδες, ομαλό, μειωμένο λίπος ή εμπλουτισμένο – όλα περιέχουν περίπου 188 θερμίδες σε μια σερβίρισμα 2 κουταλιών. Ωστόσο, το ωμέγα-3-εμπλουτισμένο βούτυρο φυστικιών έχει 195 θερμίδες στην ίδια μερίδα. Οι μειωμένες σε λιπαρά ποικιλίες έχουν συχνά περισσότερους υδατάνθρακες, που αντικαθιστούν τις θερμίδες που χάνονται από το λίπος.

Οφέλη για την υγεία

Θα πάρετε περίπου 267 θερμίδες από μια φέτα τοστ με 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο. Αυτό είναι λίγο ψηλό για ένα σνακ, σύμφωνα με το MedlinePlus, αλλά αποτελεί καλή βάση για πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα. Θα πάρετε ποιοτική πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β-6, και το λίπος στο φυστικοβούτυρο αποτελείται κυρίως από υγιή ακόρεστα λίπη που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.