Τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία

Πολλοί Αμερικανοί αγωνίζονται με υπερβολικό βάρος. Το 2004, ο Lester Crawford, εν ενεργεία Επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι τα δύο τρίτα των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν υπέρβαρα και το 31 τοις εκατό ήταν παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία αυξάνεται επίσης μεταξύ των παιδιών. Όλες αυτές οι επιπλέον λίρες έχουν τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Κοινό άγχος

Η υπερβολική βαρύτητα θέτει ένταση στις αρθρώσεις σας, ιδιαίτερα στις αρθρώσεις των γόνατων και των γοφών. Αυτός ο πόνος μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για σας να κινηθείτε και να ασκήσετε, παράδοξα καθιστώντας πιο δύσκολο να χάσετε βάρος. Εάν είστε υπέρβαροι, έχετε επίσης περισσότερο σωματικό λίπος και υψηλότερα επίπεδα ουσιών στο αίμα που προκαλούν φλεγμονή. Οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας, η οποία προκαλεί πόνο και οίδημα στις αρθρώσεις.

Καρδιακή ασθένεια

Οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. Μια από τις θεραπείες πρώτης γραμμής για όλες αυτές τις ασθένειες είναι να χάσετε βάρος. Το δίκτυο πληροφοριών ελέγχου βάρους αναφέρει ότι η απώλεια του 5-10% του σωματικού βάρους σας μειώνει τον κίνδυνο όλων αυτών των επιπλοκών.

Διαβήτης

Το δίκτυο πληροφοριών ελέγχου βάρους αναφέρει ότι το 85 τοις εκατό των ατόμων με διαβήτη τύπου II είναι υπέρβαρα. Το 2002, ο διαβήτης τύπου ΙΙ ήταν η έκτη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο διαβήτης τύπου ΙΙ αυξάνει τον κίνδυνο τυφλής, νεφρικής νόσου, καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και ακρωτηριασμού. Η απώλεια μόλις 5 έως 7 τοις εκατό του πλεονάζοντος σωματικού βάρους μπορεί να είναι αρκετή για να αποτρέψει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου II.

Κίνδυνος Καρκίνου

Αν είστε υπέρβαροι, αυξάνετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καρκίνου του οισοφάγου, καρκίνου του παχέος εντέρου, καρκίνου του ενδομητρίου και καρκίνου του νεφρού. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμη πώς η αύξηση του σωματικού βάρους συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για τον καρκίνο, αν και το Δίκτυο Πληροφοριών Ελέγχου Βάρος αναφέρει ότι θεωρούν ότι τα λιπώδη κύτταρα απελευθερώνουν ορμόνες που βοηθούν στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Άλλες ασθένειες

Οι υπέρβαροι άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο από ασθένεια της χοληδόχου κύστης, άπνοια ύπνου, γαστρεντερική νόσο και ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα όπως κατάθλιψη και άγχος. Εάν θέλετε να μείνετε έγκυος, το υπερβολικό βάρος σας ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για επιπλοκές της εγκυμοσύνης.

Απλά το υπερβολικό βάρος μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας. Ο Crawford ανέφερε ότι 400.000 ενήλικες πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω επιπλοκών από την παχυσαρκία. Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη σημειώνει ότι όταν το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου ανέλυσε δεδομένα από μελέτες που μέτρησαν το δείκτη μάζας σώματος, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν ταξινομηθεί ως υπέρβαροι, με ΔΜΣ 25 έως 29,9, είχαν 13% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης Από άτομα με χαμηλότερο ΔΜΣ. Οι άνθρωποι που ταξινομούνται ως παχύσαρκοι, με BMI 30 και άνω, ήταν κατά 44% πιο πιθανό να πεθάνουν κατά την περίοδο της μελέτης.

Θάνατος