Την ιστορία των αθλημάτων νεολαίας

Οργανωμένα αθλήματα για νέους έχουν γίνει θεσμός στη Βόρεια Αμερική. Αθλητικά όπως το μπέιζμπολ, το ποδόσφαιρο, το χόκεϊ στον πάγο και το ποδόσφαιρο προσελκύουν 44 εκατομμύρια νέους, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού Νεολαίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παίκτες μεγαλώνουν και διασκεδάζουν ενώ διδάσκουν το παιχνίδι από έμπειρους προπονητές. Ένα από τα κλειδιά για τα οργανωμένα αθλήματα νέων παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους παίκτες να απολαμβάνουν αθλήματα.

Το Little League Baseball είναι συνώνυμο με το baseball της νεολαίας. Το 1939, ο Carl Stotz του Williamsport, Πενσυλβάνια ίδρυσε μια οργάνωση που έδωσε την ευκαιρία στους νέους να παίξουν οργανωμένο μπέιζμπολ. Ο στόχος του Stotz ήταν να διδάξει στους παίκτες τα ιδανικά του παιχνιδιού, το δίκαιο παιχνίδι και την ομαδική εργασία. Σύμφωνα με το LittleLeague.org, υπάρχουν περισσότερες από 200.000 ομάδες Little League σε 50 πολιτείες και είναι επίσης δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο πρωτάθλημα νεολαίας ποδοσφαίρου ιδρύθηκε το 1929 στη Φιλαδέλφεια. Ο Joseph J. Tomlin ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων και το ονόμασε το Junior Football Conference. Το πρωτάθλημα άλλαξε το όνομά του στον Pop Warner προς τιμήν του Glenn “Pop” Warner, ο οποίος ήταν ο θρυλικός προπονητής του Temple University. Το ποδόσφαιρο Pop Warner διδάσκει στους νέους πώς να φτάσουν σε άριστη κατάσταση και να παίξουν οργανωμένο ποδόσφαιρο υπό ασφαλείς συνθήκες. Το Pop Warner Football παίζεται σε όλα τα 50 κράτη και σε πολλές ξένες χώρες.

Ενώ το ποδόσφαιρο δεν έχει αυξηθεί στις αναλογίες του μπέιζμπολ, του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του χόκεϋ επί πάγου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποδόσφαιρο νεολαίας είναι ελκυστικό για τους νέους και τους γονείς τους. Πολλοί νέοι γυρίζουν στο ποδόσφαιρο επειδή δεν είναι πουθενά κοντά στο χτύπημα όπως το ποδόσφαιρο. Το AYSO ποδόσφαιρο ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες το 1964 από τον Hans Stierle. Το πρώτο πρωτάθλημα είχε εννέα ομάδες και η Stierle άνοιξε το πρωτάθλημα σε κάθε νεαρό που ήθελε να παίξει. Οι παίκτες που ποτέ δεν είχαν κλωτσήσει μια μπάλα ποδοσφαίρου διδάχτηκαν πώς να παίξουν και τέθηκαν στη σύνθεση. Η οργάνωση είχε αυξηθεί σε 50.000 ομάδες και στα 50 κράτη με 650.000 παίκτες έως το 2010.

ΗΠΑ Junior Hockey διοργανώθηκε το 1999. Οι δηλωμένοι στόχοι της οργάνωσης είναι να δώσουν την ευκαιρία στους νέους παίκτες να παίξουν το παιχνίδι και να βοηθήσουν τους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές να βελτιωθούν. Επιπλέον, το US Junior Hockey θέλει να βοηθήσει τους παίκτες να προχωρήσουν έξω από το παγοδρόμιο παρέχοντας στους παίκτες την ευκαιρία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να αναπτυχθούν κοινωνικά. Το πρόγραμμα junior hockey είναι ανοικτό σε όλους τους παίκτες 20 ή νεότερους.

Μικρό Μπέιζμπολ

Πόκερ Ποδόσφαιρο

AYSO Ποδόσφαιρο

ΗΠΑ Junior Χόκεϊ