Τα οφέλη για την υγεία του ceylon έναντι της κανέλας cassia

Οι περισσότερες κανέλα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ποικιλία cassia, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται ως κινέζικη κανέλα. Το επιστημονικό του όνομα είναι το Cinnamomom cassia, επίσης γνωστό ως Cinnamomom aromaticaum. Ceylon κανέλα, η οποία είναι εγγενής στη Σρι Λάνκα, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί και πιο ακριβά. Το επιστημονικό του όνομα είναι Cinnamomum zeylanicum, και είναι επίσης γνωστό ως Cinnamomum verum – “verum” σημαίνει “αλήθεια”. Ίσως χρειαστεί να πάτε σε ένα γκουρμέ κατάστημα ειδικών ή μια πολυτελή αγορά τροφίμων για να το βρείτε.

Οφέλη από την κανέλα

Και οι δύο τύποι κανέλας έχουν μελετηθεί για τα οφέλη για την υγεία τους. Σε μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο «Διεθνές Περιοδικό Προληπτικής Ιατρικής», οι διαβητικοί ασθενείς έλαβαν 3 γραμμάρια ενός μη καθορισμένου συμπληρώματος κανέλας ανά εβδομάδα ή ενός εικονικού φαρμάκου. Στο τέλος των οκτώ εβδομάδων, τα εξεταζόμενα άτομα εμφάνισαν βελτιώσεις στο σάκχαρο και τα τριγλυκερίδια στο αίμα και έχασαν βάρος σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Ένα άρθρο ανασκόπησης του 2012 που δημοσιεύτηκε στην «Διαβητική Ιατρική» εξέτασε 16 μελέτες της κανέλλας της Κεϋλάνης ειδικά. Οι ερευνητές αποκάλυψαν ευεργετικά αποτελέσματα στις διαβητικές επιπλοκές, χωρίς τοξικότητα στο ήπαρ και τα νεφρά. Ωστόσο, η τοξικότητα μπορεί να είναι ένα ζήτημα για την κασία.

Σημαντικές διαφορές

Η κανέλλα κανέλας έχει μια πιο γλυκιά, πιο λεπτή γεύση από ό, τι η κασία, η οποία μπορεί να την κάνει προτιμότερη για γεύση επιδόρπια και ελαφριά πιάτα. Αλλά η πιο σημαντική διάκριση μπορεί να είναι η παρουσία μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται κουμαρίνη, μια φυσική φυτική χημική ουσία που δρα ως λεπτότερο αίμα. Αυτή η χημική ουσία είναι παρούσα σε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις στην κασσία από ό, τι στην κανέλλα κανέλα. Είναι αντενδείκνυται για όσους παίρνουν συνταγογραφούμενα αραιωτικά αίματος. Η κουμαρίνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι τοξική για το ήπαρ και τα νεφρά, και μπορεί επίσης να είναι καρκινογόνος, γεγονός που μπορεί να αναιρέσει οφέλη για την υγεία της κανέλας.

Άλλα οφέλη της κεραμικής κανέλας

Εκτός από τις πιθανές ευεργετικές επιδράσεις του στον μεταβολισμό της γλυκόζης και το σωματικό βάρος, η κανέλλα κανέλας περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ενώσεις που ονομάζονται προανθοκυανιδίνες. Αυτά είναι παρόμοια με τις αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται στο πράσινο τσάι και τα σταφύλια. Η κουταλάκι Ceylon χωρίς κουμαρίνη μπορεί επίσης να είναι επωφελής για το ήπαρ, σύμφωνα με μελέτες που έχουν αναθεωρηθεί από το «BMC συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική» το 2013, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις σε άλλα συστήματα οργάνων. Άλλα οφέλη μπορεί να είναι η αντιμικροβιακή και αντιπαρασιτική δραστηριότητα, η πεπτική υγεία και η μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Επιλέξτε το Ceylon για την Cassia

Είναι πιθανώς εντάξει να χρησιμοποιείτε μικρές ποσότητες cassia περιστασιακά. Αλλά αν είστε καθημερινός χρήστης, πληρώνετε για να αναζητήσετε Ceylon, ή “αληθινή” κανέλα. Ακόμα κι αν επιλέξετε την ποικιλία Ceylon, τα περισσότερα δεν είναι αναγκαστικά καλύτερα. Χρησιμοποιήστε το με μέτρο για γαστρονομικούς και ιατρικούς σκοπούς και παρακολουθήστε τυχόν υγειονομικές συνθήκες με το γιατρό σας. Κάποια μπουκάλια κονιοποιημένης κανέλας μπορεί να μην καθορίζουν ποιος τύπος είναι. Συνήθως η Ceylon θα επισημανθεί. Εάν έχετε μη επισημανθεί, ολόκληρα ραβδιά κανέλας – τα οποία είναι στην πραγματικότητα ο φλοιός του φυτού – ο τυλιγμένος φλοιός της κανέλας της Κεϋλάνης θα είναι λεπτότερος και πολυστρωματικός σε σύγκριση με τον παχύτερο φλοιό της κασίας.