Τα καλύτερα φωτοχρωματικά γυαλιά ηλίου

Τα φωτοχρωματικά γυαλιά ηλίου αλλάζουν αυτόματα το χρώμα με βάση τις συνθήκες φωτισμού, αφήνοντας περισσότερο φωτισμό κατά τη διάρκεια σκοτεινών και χαμηλών φωτεινών συνθηκών και εμποδίζοντας περισσότερο φως όταν είναι φωτεινό και ηλιόλουστο. Κοιτάξτε τη μετάδοση του ορατού φωτός ή το εύρος VLT για τα γυαλιά. Τα γυαλιά φωτοχρωμίου είναι χρήσιμα για αθλήματα όπου οι συνθήκες φωτισμού μπορούν να αλλάξουν γρήγορα · αναζητήστε γυαλιά με φακούς πολυανθρακικού φακού αδιάβροχους για αθλητική χρήση. Τα εύκαμπτα μεταλλικά ή πλαστικά πλαίσια θα προσφέρουν επίσης καλή ανθεκτικότητα στην αθλητική χρήση. Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά ταιριάζουν άνετα στο πρόσωπό σας, είναι ασφαλή στη μύτη και καλύπτουν τα μάτια σας από διαφορετικές γωνίες. Οι πολωμένοι φωτοχρωμικοί φακοί θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την αντανάκλαση από το νερό, το χιόνι και τον πάγο. Θέλετε γυαλιά που εμποδίζουν το 100 τοις εκατό των ακτίνων UV.

Κοινές παγίδες

Πολλοί φωτοχρωμικοί φακοί δεν λειτουργούν μέσω γυαλιού αυτοκινήτου, επομένως δεν αποτελούν αποτελεσματική επιλογή για τις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού που υπάρχουν κατά την οδήγηση. Εάν χρειάζεστε φωτοχρωμικούς φακούς για την οδήγηση, ψωνίστε για ένα ζευγάρι που έχει σχεδιαστεί για χρήση στην οδήγηση. Αν ψάχνετε για ένα ζευγάρι γυαλιά για πιο αξιόπιστες, σταθερές συνθήκες φωτισμού, όπως στην περίπτωση που βρεθείτε στην παραλία, θα είστε καλύτερα με ένα ζευγάρι σκοτεινών φακών σε αντίθεση με ένα φωτοχρωμικό ζευγάρι.

Από που να αγοράσω

Όλοι οι κατασκευαστές γυαλιών ηλίου δεν προσφέρουν φωτοχρωμικούς φακούς. Μερικές εξέχουσες μάρκες που προσφέρουν φωτοχρωμίες γυαλιά περιλαμβάνουν Zeal, Oakley και Ryders. Αγοράστε αυτά τα γυαλιά ηλίου σε ένα κατάστημα γυαλιών ηλίου ή στο κατάστημα αθλητικών ειδών. Για τους χρήστες γυαλιών, διατίθενται φωτοχρωμικοί φακοί που αλλάζουν από γυαλιά σε γυαλιά ηλίου. Ελέγξτε με ένα κατάστημα γυαλιών για την επιλογή αυτή. Online, θα βρείτε φωτοχρωμικές επιλογές από τους λιανοπωλητές όπως το REI και το Sunglass Hut.

Κόστος

Οι φωτοχρωμικοί φακοί είναι ένα χαρακτηριστικό που συνήθως δεν υπάρχει στα γυαλιά ηλίου χαμηλού βαθμού. Τα αθλητικά γυαλιά ηλίου με φωτοχρωμικούς φακούς είναι πιθανό να κυμανθούν μεταξύ $ 100 και $ 300. Η Ryders είναι μια εταιρεία που πωλεί συμπαγή γυαλιά ηλίου για αθλητικά προϊόντα χαμηλότερης τιμής, προσφέροντας μια σειρά φωτοχρωμικών γυαλιών για $ 50 έως $ 80.