Τα καλύτερα ποδήλατα εκκίνησης

Αναζητήστε ένα πλαίσιο αλουμινίου, ποιοτικά εξαρτήματα ποδηλάτων και μια γεωμετρία που θα ταιριάζει με τη στάση του ιππέα σας και με τις μετρήσεις του σώματος. Οι περισσότεροι αρχάριοι δεν γνωρίζουν αν θα αρέσουν ή όχι το άθλημα ποδηλασίας. Σε αντίθεση με το παρελθόν, η ποδηλασία δεν είναι πια ένα άθλημα ενός φτωχού ανθρώπου. Η αγορά ενός πλήρους ποδηλάτου πλαισίου από ανθρακονήματα δεν έχει νόημα για έναν αρχάριο, επειδή η χρήση του είναι ειδικά σχεδιασμένη για όσους θέλουν ένα χαμηλό λόγο βάρους προς δύναμη για αγώνες. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για αγώνες ή ποδηλασία και αυτό δεν θα δικαιολογούσε την πρόσθετη δαπάνη τέτοιου εξωτικού υλικού. Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε άλλο υλικό όπως χάλυβα ή τιτάνιο, αλλά αυτά τα υλικά, όπως οι ίνες άνθρακα, συχνά έρχονται με υψηλό κόστος. Τα χαλύβδινα πλαίσια είναι κανονικά έθιμο και το τιτάνιο είναι ένα άλλο εξωτικό υλικό – και τα δύο μπορεί να είναι πολύ δαπανηρά. Μόλις αρχίσετε να πετάτε σε ένα ποδήλατο, τα εξαρτήματα είναι αυτά που το κάνουν να λειτουργεί ομαλά. Η αγορά ενός ποδηλάτου με ανεπαρκώς κατασκευασμένα εξαρτήματα πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια μη ικανοποιητική οδήγηση και πιθανή αποτυχία λειτουργίας. Για παράδειγμα, σε μια ποδήλατο δρόμου θα πρέπει να αναζητήσετε εξαρτήματα συγκρίσιμα με το Shimano 105 ή το Sram Rival. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι η γεωμετρία πλαισίου και ο τρόπος που σας ταιριάζει. Κάθε κατασκευαστής θα έχει διαφορετική γεωμετρία ποδηλάτου για κάθε μέγεθος πλαισίου. Αν δεν γνωρίζετε τις μετρήσεις σας, έχετε ένα τοπικό κατάστημα ποδηλάτων ή μια εταιρεία τοποθέτησης ποδηλάτων που σας βοηθά να βρείτε ένα ποδήλατο που θα λειτουργεί καλύτερα για τις μετρήσεις του σώματός σας.

Κοινές παγίδες

Μη βγείτε απλά και αγοράστε ένα ποδήλατο επειδή είναι φτηνό. Στην πραγματικότητα, για να αγοράσετε ένα αξιοπρεπές ποδήλατο που θα απολαύσετε, σχεδιάστε προϋπολογισμό κοντά στα $ 1.000. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της τιμής σε μια νέα μοτοσυκλέτα είναι για τα εξαρτήματα του ποδηλάτου. Οι εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα κατασκευάζοντας ένα πλαίσιο με λιγότερες τεχνικές και δεξιότητες και επίσης προσθέτοντας λιγότερα εξαρτήματα που βασίζονται στην απόδοση. Εάν δεν υπάρχει τίποτε άλλο, τα καλά εξαρτήματα θα σημαίνουν ότι η μοτοσικλέτα μετακινείται ομαλά, φρενάρει σωστά και δεν απαιτεί συνεχή συντήρηση. Αν το ποδήλατό σας δεν ταιριάζει σωστά, θα έχετε πόνους και πιθανούς τραυματισμούς. Το τοπικό κατάστημα ποδηλάτων σας ταιριάζει σε ένα ποδήλατο αντί να σας πουλήσει σε ποδήλατο. Ορισμένα συστήματα τοποθέτησης ποδηλάτου θα ζητήσουν μετρήσεις των ποδιών σας, όπως inseam, από το γόνατο μέχρι το πάτωμα και το μήκος του μηρού. Θα λάβουν επίσης υπόψη το μήκος του βραχίονα, το μήκος του κορμού και το συνολικό ύψος.

Από που να αγοράσω

Θα πρέπει να αγοράσετε το ποδήλατό σας σε ένα τοπικό κατάστημα ποδηλάτων. Τις περισσότερες φορές το κατάστημα ποδηλάτων θα σας προσφέρει κάποιο είδος δωρεάν συντήρησης για την αγορά ποδηλάτου από αυτά. Θα χρειαστείτε δωρεάν συντήρηση για να διατηρήσετε το ποδήλατό σας σε ευχάριστη κατάσταση λειτουργίας. Τα καταστήματα ποδηλάτων μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν κατάλληλους αριθμομηχανές για να βεβαιωθούν ότι η θέση οδήγησης και το μέγεθος του πλαισίου είναι ακριβείς, ώστε να είστε άνετοι ενώ οδηγείτε.

Κόστος

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 πιθανότατα θα ξοδέψετε μεταξύ $ 800 και $ 1.200 σε ένα ποδήλατο εκκίνησης με εξαρτήματα μεσαίας κατηγορίας. Η τιμή θα αυξηθεί ανάλογα με τα καλύτερα εξαρτήματα και το υλικό πλαισίου.