Τα καλύτερα μηχανήματα άσκησης υπέρβαρων θηλυκών με κακή γόνατα

Η απώλεια βάρους είναι ένα αποθαρρυντικό έργο και με κακά γόνατα μπορεί να φανεί σχεδόν αδύνατο. Γενικά, οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα στο γόνατο από τους άνδρες. Σύμφωνα με το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Fransisco, αυτό απλά μπορεί να οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα θηλυκά – με ευρύτερους γοφούς και ελαφρώς χτυπημένα γόνατα, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετο στρες. Μην φοβάστε αν βρεθείτε σε αυτό το δίλημμα. Υπάρχουν αρκετές μηχανές άσκησης διαθέσιμες που θα σας επιτρέψουν να χάσετε βάρος χωρίς να θέσετε επιπλέον πίεση στα γόνατά σας.

Η ελλειπτική μηχανή συνδυάζει την κίνηση της ποδηλασίας με την κίνηση του περπατήματος ή το τζόκινγκ. Ρυθμίζοντας την κλίση, την αντίσταση ή τον ρυθμό σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την προπόνηση σας για να ικανοποιήσετε το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Τα ελλειπτικά είναι πολύ χαμηλά, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε αποτελεσματική προπόνηση χωρίς να προσθέσετε περιττό άγχος στα κακά γόνατά σας. Όσον αφορά την απώλεια βάρους, οι δημοσιεύσεις υγείας του Χάρβαρντ σημειώνουν ότι ένα άτομο με βάρος 185 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 400 θερμίδες σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα ελλειπτικό. Με αυτό το ρυθμό, θα χρειαστούν περίπου εννέα προπονήσεις για να κάψετε το ισοδύναμο μιας λίβρας.

Το σταθερό ποδήλατο προσφέρει ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και χωρίς πρόσκρουση μέσο άσκησης. Συχνά χρησιμοποιείται σε ρυθμίσεις αποκατάστασης, ενισχύει και βελτιώνει το εύρος κίνησης στην άρθρωση, καθώς και τους μυς που στηρίζουν το γόνατο, δημιουργώντας μια ισχυρότερη και πιο σταθερή άρθρωση. Θα χρειαζόταν περίπου 11 προπονήσεις σε 30 λεπτά για να οδηγήσετε ένα σταθερό ποδήλατο με μέτριο ρυθμό για ένα άτομο 185 κιλών για να κάψετε το ισοδύναμο μιας λίβρας.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες μηχανές άσκησης, οι μηχανές κωπηλασίας παρέχουν μια πλήρη προπόνηση στο σώμα, η οποία είναι επωφελής όχι μόνο για την απώλεια βάρους, αλλά και για τη γενική φυσική κατάσταση. Κωπηλασία είναι ένας τρόπος χωρίς κρούσεις για την ενίσχυση των χεριών, των ώμων, της πλάτης, των κοιλιακών και των ποδιών χωρίς να τονίζετε τα γόνατά σας. Στην πραγματικότητα, τα γόνατά σας είναι σε θέση να μετακινούνται μέσα από το πλήρες εύρος κίνησης χωρίς να χρειάζεται να υποστηρίξουν οποιοδήποτε βάρος, αφού εργάζεστε σε οριζόντιο επίπεδο. Ο κωπηλασία είναι συγκρίσιμος με ένα στατικό ποδήλατο, δεδομένου ότι θα χρειαστούν περίπου 11 προπονήσεις που λειτουργούν με μέτριο ρυθμό για να κάψουν το ισοδύναμο μιας λίβρας.

Ενώ τα μηχανήματα άσκησης αντίστασης δεν παρέχουν καύση υψηλών θερμίδων, μόνο περίπου 133 θερμίδες σε 30 λεπτά, θα πρέπει να έχουν μια θέση στη ρουτίνα προπόνησής σας. Η χρήση μηχανών αντοχής δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα θα βοηθήσει στην κατασκευή άλιπης μυϊκής μάζας, η οποία θα συμβάλει στην επίτευξη των συνολικών στόχων απώλειας βάρους. Το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση υποστηρίζει ότι η αύξηση της μυϊκής μάζας θα αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό, καθιστώντας ευκολότερη την επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Οι μηχανές αντίστασης μπορούν επίσης να βελτιώσουν την υγεία των γόνατων σας ενισχύοντας τις δομές στήριξης και το μυϊκό σύστημα.

Ελλειπτικός

Στατικό ποδήλατο

Μηχανή Κωπηλασίας

Αντίσταση μηχανή άσκησης