Τα ασφαλέστερα παιδικά κράνη ποδηλάτων

Είναι φυσικό να θέλετε το καλύτερο, όταν πρόκειται για εργαλεία ασφαλείας για το παιδί σας – εξάλλου, το Seattle Children’s Hospital εκτιμά ότι ένα σωστό κράνος μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού που σχετίζεται με το ποδήλατο κατά 85 τοις εκατό. Είτε φοράτε κράνος είναι ο νόμος ή η προσωπική σας προφύλαξη ασφαλείας, τα ασφαλέστερα παιδικά κράνη ποδηλάτου είναι αυτά που είναι τοποθετημένα, φοριούνται και αντικαθίστανται σωστά για μεγαλύτερη προστασία.

Σωστά τοποθετημένο

Το Fit είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της ασφάλειας του κράνους. Το παιδί σας θα μπορούσε να φορά το καλύτερο και πιο εξελιγμένο κράνος, αλλά αν δεν ταιριάζει σωστά, το κράνος δεν μπορεί να προστατεύσει σωστά. Βοηθήστε το παιδί σας να δοκιμάσει διάφορα κράνη. Το ασφαλέστερο κράνος είναι αυτό που κάθεται στο κεφάλι, με το μπροστινό μέρος του κράνους να τελειώνει δύο πλάτη δάχτυλων πάνω από το φρύδι. Οι λουρίδες πρέπει να είναι ομοιόμορφοι και να είναι ίσοι στο κεφάλι του παιδιού σας, ενώ οι πόρπες πρέπει να στερεώνονται αρκετά σφιχτά ώστε να χωράνε ένα δάκτυλο ανάμεσα στο πηγούνι του παιδιού σας και τους ιμάντες.

Δικαίωμα Σκοπός

Παρόλο που ίσως να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ένα πανίσχυρο κράνος για όλες τις δραστηριότητες του παιδιού σας – φορούσα κράνος με μοτοσικλέτα ή κράνος χόκεϊ αντί για κράνος ειδικά για ποδήλατα – ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες κράνους του παιδιού σας δηλώνουν συγκεκριμένα ότι Το κράνος έχει δοκιμαστεί για πολλαπλά αθλήματα, η ποδηλασία είναι ένα από τα ελεγμένα και εγκεκριμένα αθλήματα. Οι συντριβές του ποδηλάτου περιλαμβάνουν συνήθως το κεφάλι-πρώτες πτώσεις, προειδοποιεί η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Εάν ένα κράνος δεν έχει δοκιμαστεί ειδικά, δεν είναι ασφαλές, ακόμα και αν λειτουργεί για άλλες δραστηριότητες.

Καλή κατάσταση

Αγοράζοντας ένα ασφαλές κράνος για το παιδί σας δεν είναι μια συμφωνία “one-and-done”. Καθώς το παιδί σας φοράει, μεταφέρει και αποθηκεύει το κράνος, μπορεί να γίνει πιο αδύναμο. Ομοίως, εάν το παιδί σας έχει υποστεί πτώση, μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές και χτυπήματα στο εξωτερικό υλικό του κράνους, καθιστώντας το ασφαλές. Ψάξτε για άλλα σημάδια φθοράς, όπως λουρίδες ή σχισμένο πολυστυρένιο. Αν και τα κράνη σκληρού και μαλακού κελύφους είναι ασφαλή και έχουν εγκριθεί από την επιτροπή ασφάλειας καταναλωτικών προϊόντων, τα κράνη σκληρού κελύφους συνήθως διαρκούν περισσότερο. Όταν ένα κράνος αρχίζει να δείχνει σημάδια φθοράς, μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλές όσο ένα σε καλύτερη κατάσταση. Κράνη που είναι κατεστραμμένα ή πολύ μικρά για το παιδί σας θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Πληροί τα πρότυπα

Το CPSC καθόρισε πρότυπα για τα κράνη ποδηλάτων σε ολόκληρο τον κλάδο τον Φεβρουάριο του 1999. Αν και όλα τα κράνη που κατασκευάζονται και πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από αυτό το σημείο πρέπει να πληρούν τα πρότυπα CPSC, ελέγχουν πάντοτε τη σφραγίδα ή το λογότυπο CPSC στις πληροφορίες και τα υλικά του κράνους. Να είστε προσεκτικοί για την αγορά κράνους στο εξωτερικό, όπου οι κανονισμοί ασφάλειας και κατασκευής ενδέχεται να μην είναι τόσο αυστηροί. Ένα ασφαλές κράνος είναι αυτό που είναι κατασκευασμένο, δοκιμασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με αυστηρούς κανονισμούς.