Τα αποτελέσματα της λήψης του igf-1 με hcg

Πολλοί bodybuilders απογοητεύονται από την αργή πρόοδο του φυσικού bodybuilding, και άλλοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις φυσικές δυνατότητές τους. Προς το συμφέρον του ανταγωνισμού με τις δικές τους προσδοκίες ή την απλή επιθυμία να επιτευχθεί, κάποιοι γυρίζουν στα στεροειδή για να ενισχύσουν την ανταπόκριση του σώματός τους στην άσκηση. Η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη και ο ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας-1 είναι δύο ορμόνες που απαντώνται φυσιολογικά στο σώμα και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ορισμένων καταστάσεων. Έχουν και οι δύο συγχρηματοδοτηθεί ως ενισχυτές αθλητικής απόδοσης.

Η HCG ή η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τον πλακούντα σε έγκυες γυναίκες. Ο υποφυσιακός αδένας επίσης παράγει μικρές ποσότητες, έτσι οι άντρες και οι γυναίκες από την προμηνόπαυση μπορεί επίσης να έχουν χαμηλά επίπεδα στο αίμα τους. Η HCG κυκλοφορεί επίσης ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους από κέντρα διατροφής, τα οποία μπορεί να συνδυάζουν ενέσεις της ορμόνης με δίαιτες εξαιρετικά χαμηλών θερμίδων για να προκαλέσουν απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Mayo Clinic Jennifer K. Nelson, το βάρος επιστρέφει μόλις διακοπεί η συμπλήρωση των ορμονών. Το HCG χρησιμοποιείται επίσης από τους bodybuilders σε μια προσπάθεια να αλλάξει τη φυσιολογική τους συγκέντρωση ορμονών για να τους επιτρέψει να αναπτύξουν περισσότερη μυϊκή μάζα και συχνά συνδυάζεται με συμπλήρωση IGF-1.

Ο IGF-1 ή ο ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας 1 είναι αυξητική ορμόνη που παράγεται από το ήπαρ και μικρές ποσότητες βρίσκονται επίσης στους όρχεις. Είναι μια σημαντική ορμόνη που εμπλέκεται στην παραγωγή αιμοκυττάρων και την ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων, αλλά μια μελέτη του 2008 που πραγματοποίησε το Ιατρικό Κέντρο Παιδιών του Schneider του Ισραήλ έδειξε ότι μια φυσική ανεπάρκεια μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής, ενδεχομένως μειώνοντας τον κίνδυνο Ορισμένων καρκίνων. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το HCG ως συμπλήρωμα για τη σωματική άσκηση χρησιμοποιούν μερικές φορές IGF-1 σε συνδυασμό, ελπίζοντας να αυξήσουν την ικανότητα του σώματος τους να απορροφούν και να χρησιμοποιούν το HCg. Όταν απομονώνεται ο IGF-1 από το γάλα, αντιστέκεται στην διάσπαση με πέψη.

Οι μελέτες δείχνουν τόσο θετική όσο και αρνητική επίδραση της χρήσης HCG και IGF-1 μαζί και ο μηχανισμός με τον οποίο συνεργάζονται δεν είναι πλήρως κατανοητός. Μια μελέτη του 2003 στο “The Biology of Reproduction” διαπίστωσε ότι οι ορμόνες συνεργάζονται για να τονώσουν την ανάπτυξη ιστών αιμοφόρων αγγείων. Μια μελέτη του 1996 με τίτλο «Γονιμότητα και Στειρότητα» διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση HCG δεν επηρέασε καθόλου τις συγκεντρώσεις του IGF-1 και έδειξε αδύναμα στεροειδή αποτελέσματα. Μια μελέτη του 1994 στο γαλλικό περιοδικό «Αντισύλληψη, Fertilite, Sexualite», ωστόσο, διαπίστωσε ότι ο IGF-1 αύξησε τους υποδοχείς του σώματος για HCG, παράγοντας μια μεγαλύτερη στεροειδογόνο απάντηση. Την ίδια χρονιά, μια μελέτη στην «Ενδοκρινολογία» έδειξε ότι αν και ο IGF-1 και η HCG παράγουν ένα στεροειδογόνο αποτέλεσμα, το HCG μπορεί να αναστείλει τη φυσική παραγωγή του IGF-1 στο σώμα.

Το IGF-1 και το HCG είναι στεροειδή, και ως τέτοια, έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες, ανεξάρτητα από το αν λαμβάνονται μαζί ή ξεχωριστά. Μπορούν να βλάψουν το συκώτι και τα νεφρά σας και να κρατήσουν το σώμα σας να παράγει τις δικές του ορμόνες. Μπορούν να προκαλέσουν ακμή, επιθετική συμπεριφορά και να προκαλέσουν φαλάκρα σε άτομα που είναι γενετικά προδιάθετα. Επειδή οι ορμόνες εμπλέκονται έντονα στη διαφοροποίηση των φύλων, η συμπλήρωση IGF-1 και HCG μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη ιστού ιστού αρσενικού μαστού και την αρρενοποίηση των γυναικών. Η αρρενωπή περιλαμβάνει την αύξηση της περίσσειας της τρίχας του σώματος και του προσώπου και την εμβάθυνση της φωνής και ο ιστός του μαστού μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Τα συμπληρώματα ορμόνης έχουν σχεδιαστεί για να είναι ιατρικές θεραπείες για άτομα με μετρήσιμες ανεπάρκειες. Ως εκ τούτου, οι ασφαλείς, καθαρές και αξιόπιστες φόρμουλες διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή και συνήθως χορηγούνται με ένεση. Να είστε προσεκτικοί με τα συμπληρώματα χωρίς συνταγή. Ο τομέας των συμπληρωμάτων δεν είναι ρυθμισμένος, επομένως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο τύπος που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλής ή αποτελεσματικός. Μπορεί να μην περιέχει ακόμη και τι λέει η ετικέτα και μπορεί να περιέχει μολυντές ή άλλα συστατικά που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα αποτελέσματα της ορμόνης. Το πιο ασφαλές είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση του IGF-1 και της HCG. Αν πιστεύει ότι αυτά τα συμπληρώματα θα μπορούσαν να σας ωφελήσουν ιατρικά, θα συνταγογραφήσει μια προσεκτικά υπολογισμένη δόση και θα παρακολουθεί την πρόοδό σας. Το αποτέλεσμα είναι πιθανό να είναι πολύ καλύτερο από το να πάρεις ένα χάπι άγνωστης προέλευσης.

HCG

IGF-1

Στερεογόνο αντίδραση

Γενικές παρενέργειες

Αγοραστής Beware