Πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να τιμήσουμε τα γενέθλια ενός αποθανόντος γονέα

Η απώλεια ενός γονέα είναι μια δύσκολη εμπειρία ζωής για κανέναν, αλλά η τραγωδία μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά μπορεί να μην κατανοούν πλήρως την έννοια του θανάτου και μπορούν να βιώσουν μια σειρά ακραίων συναισθημάτων προσαρμόζοντας την πραγματικότητα της απώλειας. Οι υπόλοιποι γονείς και οι άλλοι ενήλικες που τα παιδιά είναι κοντά πρέπει να τα στηρίξουν μέσα από τη θλίψη τους. Ευτυχώς, η διατήρηση της μνήμης του αποθανόντος γονέα με ειδικές δραστηριότητες μπορεί να βοηθήσει. Ένας τρόπος για τον εορτασμό ενός αποθανόντος γονέα είναι να τιμά τα γενέθλιά του κάθε χρόνο.

Οικογενειακή συγκέντρωση

Περίπου τα γενέθλια του αποθανόντος γονέα, ο ζωντανός γονέας μπορεί να σχεδιάσει μια οικογενειακή συγκέντρωση. Η ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει παιδιά και ενήλικες, αδέλφια του αποθανόντος γονέα, ξαδέλφια και στενούς οικογενειακούς φίλους. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται ιστορίες ή αναμνήσεις του ατόμου που έχει περάσει. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μιλούν για τις αναμνήσεις τους, ίσως τραβώντας φωτογραφίες από τον γονέα μαζί με τα παιδιά. Μια τέτοια συγκέντρωση είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον αποθανόντα γονέα σε ένα ζεστό και θετικό περιβάλλον. Η εταιρεία των φίλων και της οικογένειας μπορεί να αναζωογονηθεί για τα παιδιά σε μια δύσκολη στιγμή.

Επισκεφθείτε τον τάφο

Στις γενέθλια ενός αποθανόντος γονέα, φέρτε τα παιδιά σας στον τάφο όπου θάβεται ο αποθανών γονέας. Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν να φυτέψουν λουλούδια, να καθαρίσουν τον τάφο και να περάσουν λίγο ήσυχο χρόνο σκέπτοντας τον γονέα που έχει περάσει. Τα παιδιά μπορεί να θέλουν να διακοσμήσουν τον τάφο με ειδικές πέτρες ή ακόμα και τροφοδότη πουλιών. Μπορεί να αποφασίσετε να πείτε μια προσευχή με τα παιδιά σας ή να τους ενθαρρύνετε να μιλήσουν με τον γονέα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Τα παιδιά μπορούν να γράψουν γράμματα ή ποιήματα για να διαβάσουν δυνατά στο χώρο του τάφου.

Έξοδος ή δραστηριότητα

Πάρτε τα παιδιά σας σε μια εκδρομή για να τιμήσετε τα γενέθλια του γονέα τους. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σκεφτούν κάτι που αγαπούσε ο γονέας τους. Για παράδειγμα, τα παιδιά μπορεί να θυμούνται ότι ο πατέρας τους είχε ψάρεμα. Σχεδιάστε ένα αλιευτικό ταξίδι κατά το οποίο μπορείτε να τιμάτε όλοι τον πατέρα τους. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια δραστηριότητα στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν ο αποθανών γονέας αγάπησε για μπάρμπεκιου, σχεδιάστε ένα μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι και ψήστε ένα γεύμα που αγαπούσε πραγματικά να φάει. Αν είχε μια αγαπημένη ταινία, κάντε μερικά ποπ κορν και αφήστε τα παιδιά σας να μένουν μέχρι αργά για να παρακολουθήσουν την ταινία.

Γενέθλια Αντιμετωπίζει

Γιορτάζοντας τα γενέθλια ενός αποθανόντος γονέα μπορεί επίσης να γίνει με ειδικές απολαύσεις. Ψήστε μια τούρτα γενεθλίων ή μερικά αγαπημένα μπισκότα. Έχετε ένα ενδιαφέρον επιδόρπιο ή την αγαπημένη πίτα της μητέρας. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να κάνετε το ψήσιμο. Αφήστε τους να διακοσμήσουν το κέικ ή τα μπισκότα. Μπορούν να επιλέξουν να γράψουν ένα μήνυμα όπως “Happy Birthday, Dad!” Με πάγωμα. Ανοίξτε τα κεριά και αφήστε τα παιδιά να τα βγάλουν έξω και να κάνουν μια επιθυμία για τον γονέα τους.