Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του βλεννογόνου για τα παιδιά;

Το Mucinex, ένας αποχρεμπτικό, έχει σχεδιαστεί για να διαλύσει τη βλέννα στους κόλπους και το λαιμό. Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μόνο Mucinex του παιδιού, το οποίο παρέχει τη σωστή δοσολογία. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. συμβουλεύει ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνουν αποχρεμπτικά ή αποσυμφορητικά, εκτός εάν συμβουλεύονται παιδίατρο. Παρόλο που το Mucinex είναι γενικά ασφαλές φάρμακο, πρέπει να γνωρίζετε πιθανές παρενέργειες.

Αλλεργική αντίδραση

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα σφάλλει μια ξένη ουσία για ένα επικίνδυνο παθογόνο, αντιδρά με μια ισχυρή ανοσοαπόκριση που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, κνίδωση και αναφυλακτικό σοκ. Εάν το παιδί σας αναπτύξει εξάνθημα ή ζάλη μετά τη λήψη του Mucinex, διακόψτε τη χρήση του και επικοινωνήστε αμέσως με έναν παιδίατρο. Εάν το παιδί σας έχει πρόβλημα με την αναπνοή, μεταβείτε στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης.

Γαστρεντερική αναιμία

Μερικά παιδιά αντιμετωπίζουν γαστρεντερικά προβλήματα όπως ναυτία, έμετο ή διάρροια μετά τη λήψη του Mucinex και άλλων αποκριτών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Οι γαστρεντερικές αντιδράσεις στην ιατρική δεν είναι συνήθως αποτέλεσμα αλλεργίας, σύμφωνα με τον παιδίατρο William Sears. Αντ ‘αυτού, μπορεί να υποδηλώνουν ήπια ευαισθησία στο φάρμακο ή υπερδοσολογία. Αποφύγετε να δώσετε πάλι στο παιδί σας το φάρμακο αν αναπτύξει αυτά τα συμπτώματα. Εάν ο εμετός γίνει σοβαρός ή η διάρροια περιέχει αίμα, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.

Υπνηλία

Η υπνηλία είναι λιγότερο συχνή όταν τα παιδιά παίρνουν το Mucinex αντί για ένα αντισταμινικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Ωστόσο, μερικά παιδιά εξακολουθούν να αναπτύσσουν υπνηλία και λήθαργο. Συχνά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η νωθρότητα προκαλείται από το φάρμακο, καθώς πολλά παιδιά γίνονται υπνηλία όταν έχουν λοίμωξη από κόλπων ή αναπνευστική ασθένεια. Αποφύγετε να χορηγείτε το παιδί σας Mucinex προτού ασχοληθεί με σωματικές δραστηριότητες, όπως αθλήματα ή ποδήλατο.

Αλλαγές Συμπεριφοράς

Πολλά φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν συμπεριφορικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του Mucinex. Μερικά παιδιά γίνονται υπερβολικά, αγχώδη ή κλασσικά αφού λαμβάνουν αποσυμφορητικά. Εάν παρατηρήσετε άμεση αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας μετά τη χορήγηση του φαρμάκου, καλέστε τον παιδίατρό σας και διακόψτε τη χρήση του.