Ποιες είναι οι αιτίες της κατώτερης εντερικής φούσκας μετά από κατανάλωση οινοπνεύματος;

Ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να θέλετε να έχετε ένα ποτό, θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές και να το αποφύγετε εάν η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί συνεχή φούσκωμα στην κάτω κοιλιακή χώρα. Το φούσκωμα είναι το αποτέλεσμα της αύξησης του αερίου που σχηματίζεται στο πεπτικό σας σύστημα και παγιδεύεται, δημιουργώντας πίεση στο στομάχι σας. Η φούσκωμα είναι συνήθως το αποτέλεσμα της κατάποσης του αέρα ή δυσκολία στην πέψη ορισμένων μερίδων τροφίμων. Κάντε μια συνάντηση με το γιατρό σας για να προσδιορίσετε την αιτία των συμπτωμάτων σας.

Αλκοολική ανοχή

Μπορεί να μην είσαι ανεκτικός σε ένα ή περισσότερα από τα συστατικά του αλκοολούχου ποτού. Οι κοινές δυσανεξίες που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ είναι η ισταμίνη, το οινόπνευμα και ορισμένοι κόκκοι. Εάν το πεπτικό σας σύστημα δεν μπορεί να αφομοιώσει πλήρως ένα ή περισσότερα από τα συστατικά του ποτού, τα αβλαβή βακτηρίδια θα αλληλεπιδράσουν με το αβλαβές μέρος του ποτού και θα δημιουργήσουν αέριο. Οποιοδήποτε φυσικό αέριο δεν εκτοξεύεται από το σώμα με το πέρασμα του αέριου ή με το πρήξιμο, θα παραμείνει στο πεπτικό σύστημα και θα προκαλέσει πρήξιμο στην κατώτερη κοιλιά σας. Διατηρήστε μια καταγραφή ποια αλκοολούχα ποτά προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.

Σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου

Εάν έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μπορεί να εμφανίσετε υπερβολική φούσκωμα μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος. Ορισμένα τρόφιμα και ποτά, όπως το οινόπνευμα, η καφεΐνη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα IBS, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφόρησης για τις Πεπτικες Νόσους. Το IBS επηρεάζει περίπου το 20% του Αμερικανικού πληθυσμού και συνήθως οδηγεί σε πόνο στο στομάχι, χρόνια διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Η ακριβής αιτία αυτής της κατάστασης δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητή και συνήθως αντιμετωπίζεται με διαιτητικές τροποποιήσεις και μείωση του στρες. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να συνιστώνται συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Κοιλιοκάκη

Ορισμένοι τύποι αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν πάσχετε από κοιλιοκάκη. Αυτή η πεπτική ασθένεια είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στην επένδυση των εντέρων όταν καταναλώνετε γλουτένη, σύμφωνα με την PubMed Health. Η γλουτένη είναι μια κοινή πρωτεΐνη που απαντάται σε διάφορους κόκκους, όπως σιτάρι, σίκαλη και μόλις και μετά βίας – οι κόκκοι που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διαφόρων τύπων υγρών. Εάν παρατηρήσετε σημεία κοιλιοκάκης – όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια ή αίμα στο σκαμνί σας – ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Θεώρηση

Το αλκοόλ είναι ερεθιστικό και μπορεί να προκαλέσει πόνο και φούσκωμα για διάφορους λόγους. Άλλες θεωρήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τον καρκίνο, τα πεπτικά έλκη και τη νόσο του Crohn. Μόνο ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να διαγνώσει την κατάστασή σας. Μην επιχειρήσετε να θεραπεύσετε τα συμπτώματά σας χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.