Ποια τρόφιμα να καταναλώσετε για υπεραντίδραση

Εκατομμύρια Αμερικανοί βιώνουν υπερευαισθησία, πιο γνωστό ως παλινδρόμηση οξέος. Η καούρα και η δυσπεψία είναι τυπικά συμπτώματα. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα τρόφιμα που τρώτε προκαλούν αισθήσεις καψίματος στο στήθος, φούσκωμα ή κοιλιακή δυσφορία. Τα καλά νέα είναι ότι, κάνοντας προσαρμογές στη διατροφή σας βοηθά στην πρόληψη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης οξέος και οι αλλαγές είναι εύκολο να γίνουν. Αξιολογήστε τον γιατρό σας εάν παρουσιάσετε συχνή καούρα, καθώς μπορεί να έχετε μια πιο σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Κατανόηση της υπεραξίας

Η υπεραντίδραση εμφανίζεται με δύο βασικούς τρόπους. Το πρώτο είναι ότι η ζώνη των μυών που συνήθως συστέλλεται για την πρόληψη του στομαχικού οξέος από την ροή του οισοφάγου σταματά να λειτουργεί αποτελεσματικά. Αυτό επιτρέπει στα πεπτικά υγρά από το στομάχι, τα οποία είναι όξινα, να εισέλθουν στον οισοφάγο. Το αποτέλεσμα είναι ο ερεθισμός της επένδυσης του οισοφάγου και κλασικά συμπτώματα όπως η καούρα. Το δεύτερο είναι ότι μερικοί άνθρωποι παράγουν περίσσεια οξέος στομάχου. Και στις δύο περιπτώσεις, τρόφιμα που διεγείρουν οξύ στο στομάχι μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα.

Τρόφιμα για να φτάσετε

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο κάθε υγιεινής διατροφής. Εάν έχετε παλινδρόμηση οξέος, κολλήστε σε ελαφρώς καρυκευμένα ψητά, ψημένα ή ατμισμένα λαχανικά και φρέσκα, κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα φρούτα, εκτός από αυτά που βρίσκονται στη λίστα κόκκινων σημαιών. Επιλέξτε γαλακτοκομικά προϊόντα μειωμένου βάρους, όπως γιαούρτι και τυρί cottage. Επιλέξτε φρέσκα, άπαχα κομμάτια βοδινού, χοιρινού και πουλερικών, καθώς και ψάρια. Ολόκληροι κόκκοι είναι ένα άλλο βασικό τρόφιμο, και αν είστε σαν οι περισσότεροι Αμερικανοί, δεν παίρνετε αρκετό. Επιλέγοντας τους ολικούς κόκκους χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως το καστανό ρύζι, ολόκληρη βρώμη, ολόκληρο σιτάρι και quinoa.

Τρόφιμα προς αποφυγή

Ορισμένα φρούτα, όπως οι ντομάτες και τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια, τα μανταρίνια και το γκρέιπφρουτ, είναι κοινές αιτίες παλινδρόμησης οξέος. Απομακρύνετε από αυτά για να μειώσετε τον κίνδυνο εκρήξεων. Τα περισσότερα λαχανικά είναι ασφαλή, αλλά για μερικούς ανθρώπους, τα κρεμμύδια προκαλούν συμπτώματα. Οποιαδήποτε τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα. Αποφύγετε να τρώτε τηγανητά ή λιπαρά τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε τα μεταποιημένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα και τα ζεστά σκυλιά, καθώς και τις κανονικές εκδόσεις τροφίμων όπως η πίτσα. Μάθετε πιο υγιεινούς τρόπους για να φτιάξετε τα τρόφιμα που απολαμβάνετε. Για παράδειγμα, κάντε τη δική σας πίτσα με όξινη παλινδρόμηση, χρησιμοποιώντας ολόκληρη ζύμη σίτου, φρέσκα πράσινα, μανιτάρια και τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Περάστε τις ντομάτες ή τη σάλτσα ντομάτας.

Άλλες συστάσεις

Ορισμένα ποτά προκαλούν συμπτώματα σε μερικούς ανθρώπους. Αξιολογήστε την ανοχή σας σε καφέ, τσάι, ποτά με μέντα, αλκοόλ και ανθρακούχα ποτά. Η μέντα και η σοκολάτα είναι επίσης κοινές αιτίες. Αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων και τρώτε σε μικρότερες πλάκες για να βοηθήσετε στον έλεγχο των μερίδων σας. Εάν καπνίζετε, ακολουθήστε τα βήματα για να το κόψετε, καθώς η νικοτίνη προκαλεί παλινδρόμηση οξέος. Η ώρα της ημέρας που τρώτε μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα. Αποφύγετε να τρώτε πολύ κοντά στην ώρα για ύπνο, παραλείψτε τα μεσάνυχτα σνακ και μην ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό. Εάν είστε υπέρβαροι, η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων.