Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αισθητικής χειρουργικής;

Εκατομμύρια άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, υποβάλλονται σε αισθητική χειρουργική επέμβαση, που ονομάζεται επίσης πλαστική χειρουργική, κάθε χρόνο. Οι σύγχρονοι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να αλλάξουν σχεδόν οποιαδήποτε πτυχή της φυσικής εμφάνισης, από τα χαρακτηριστικά του προσώπου μέχρι το σχήμα του σώματος. Ενώ κάποια καλλυντική χειρουργική γίνεται για ιατρικούς λόγους, όπως η ανακατασκευή των χαρακτηριστικών του προσώπου μετά από ένα ατύχημα, πολλές άλλες διαδικασίες είναι εθελοντικές. Η στάθμιση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων πριν από την πραγματοποίηση αισθητικής χειρουργικής μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να αποφασίσουν αν είναι η σωστή επιλογή για αυτούς.

Επίπεδα εμπιστοσύνης

Για ορισμένους, η αισθητική χειρουργική μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τα επίπεδα εμπιστοσύνης και την εικόνα του εαυτού. Αν έχετε ένα φυσικό χαρακτηριστικό που έχετε περάσει χρόνια που επιθυμείτε ήταν διαφορετικά ή που έχει αναγνωρίσιμο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή ή την υγεία σας, αυτό είναι συνήθως μια ένδειξη ότι είναι κάτι που πραγματικά θέλετε να αλλάξετε, σε αντίθεση με μια ξαφνική αντιπάθεια για Κάτι για τον εαυτό σας που πρόσφατα έγινε θέμα. Ωστόσο, η εμμονή πάνω σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του προσώπου ή του σώματος μπορεί να υποδεικνύει θέματα ψυχικής υγείας και η θεραπεία μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από τη χειρουργική επέμβαση.

Υγεία

Ένα από τα μεγάλα οφέλη της πλαστικής χειρουργικής έρχεται σε όσους έχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα θέματα εμφάνισης που τους ενοχλούν. Ορισμένες γυναίκες με πολύ μεγάλους μαστούς εμφανίζουν πόνους στην πλάτη που μπορεί να μειώσει ή να μειώσει σημαντικά τη μείωση του μαστού. Μια εργασία μύτης μπορεί να μειώσει τις λοιμώξεις του κόλπου και η αφαίρεση του ιστού του μαστού στους άνδρες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου σε αυτόν τον ιστό. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα υγείας που μπορούν να ανακουφιστούν μέσω της αισθητικής χειρουργικής.

Επιπλοκές

Αισθητική χειρουργική επέμβαση εξακολουθεί να είναι χειρουργική επέμβαση και δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά. Υπάρχει πιθανότητα επιπλοκών, όπως και για οποιαδήποτε άλλη λειτουργία. Ο πόνος είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα της πλαστικής χειρουργικής και οι χρόνοι ανάκαμψης μπορεί να είναι μέχρι έξι μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις. Μερικοί ασθενείς μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών αντιδράσεων στην αναισθησία ή μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα υγείας όπως αιμορραγία ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης.

Προσδοκίες

Μερικές φορές η αισθητική χειρουργική δεν παράγει τα αποτελέσματα που επιθυμεί ο ασθενής. Αυτό είναι συχνά ένα πρόβλημα με τις προσδοκίες, όχι με την ικανότητα του χειρουργού. Αναμένοντας μη ρεαλιστικά αποτελέσματα, όπως αυτή η χειρουργική επέμβαση θα σας κάνει να μοιάζετε με ένα κινηματογραφικό αστέρι ή να λύσετε αυτόματα όλα τα προβλήματα που χρονολογείτε, μπορεί να είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για να έχετε καλλυντικές διαδικασίες. Οι άνθρωποι που συμβουλεύονται έναν γιατρό πριν από τη διαδικασία τους και αναπτύσσουν μια ρεαλιστική ιδέα για το τι θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα συχνά έχουν καλύτερες εμπειρίες.

Κόστος

Η καλλυντική χειρουργική μπορεί να είναι δαπανηρή και συνήθως δεν καλύπτεται από ιατρική ασφάλιση. Μπορεί επίσης να υπάρξουν οικονομικές απώλειες λόγω του χρόνου που αφαιρέθηκε από την εργασία για ανάκτηση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν υπάρχει ιατρική κατάσταση που σχετίζεται με τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να υπάρχει κάποια μορφή ασφαλιστικής αποζημίωσης διαθέσιμη. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές όταν η χειρουργική επέμβαση καλλυντικών χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των γεννητικών ελαττωμάτων, της ανακατασκευής μετά από ένα ατύχημα ή σε περιπτώσεις όπως σοβαρές υποτροπιάζουσες φλεβοκομβικές λοιμώξεις που μπορούν να σταθεροποιηθούν μέσω της ρινοπλαστικής, η οποία είναι πλαστική χειρουργική της μύτης.