Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από το longboarding;

Το longboarding είναι το άθλημα της ιππασίας ενός longboard, μιας παραλλαγής skateboard που σχετίζεται με μια σανίδα του σερφ ή το snowboard. Οι παραθεριστές με τα μακρινά σκάφη χρησιμοποιούν τους πίνακες για κρουαζιέρες, αγώνες, μεταφορά και ακροβατικά. Μερικοί σκέιτερ θα έλεγαν ότι είναι εθιστικό. Αλλά το στοιχείο της διασκέδασης που προσφέρει η longboarding κρατά τους συμμετέχοντες σε επαφή και κίνητρα. Αυτό είναι ένα βασικό συστατικό για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία με οποιοδήποτε σχήμα γυμναστικής. Στην πραγματικότητα απολαμβάνοντας την προπόνηση σας κάνει πολύ πιο πιθανό ότι θα κολλήσετε με αυτό.

Μεγάλη επιβίβαση

Όπως όλα τα αθλήματα στο board, το longboarding έχει τις ρίζες του σε surfing. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, το πατινάζ στο σκάφος θεωρήθηκε ως ένα μόνο άθλημα. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, είχε διακλαδιστεί σε δύο διαφορετικούς κλάδους: skateboarding και longboarding. Σε αντίθεση με το skateboarding, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στους λόφους και τους βαθμούς, το longboarding συνεπάγεται επίσης σημαντική κρουαζιέρα, ή ταξίδι στο επίπεδο. Εκτός από την απλή ευχαρίστηση, το longboarding είναι μια δύσκολη μορφή άσκησης και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Cardio

Η καρδιαγγειακή ρύθμιση είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία του longboarding. Όπως τα αθλήματα cardio, τα boardports είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε μια κανονική δόση αερόβιας δραστηριότητας, ενισχύοντας την καρδιά σας και αυξάνοντας την πνευμονική σας ικανότητα. Οι σκέιτερ που σπρώχνουν τον εαυτό τους σε ένα μακρινό σκάφος, σε επίπεδη επιφάνεια ή σε απόκρημνους λόφους, παίρνουν μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση. Longboarding τακτικά μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εντυπωσιακά επίπεδα αντοχής.

Κόλπα

Τα τεχνάσματα, τα άλματα και τα ακροβατικά προστίθενται στην πτυχή fitness του longboarding. Οι περισσότερες κασκέτες απαιτούν μεγάλη ταχύτητα και οι σκέιτερ πρέπει να εργαστούν σκληρά για να επιτύχουν και να διατηρήσουν αυτή την ταχύτητα. Οι στάσεις, οι στάσεις και τα άλματα απαιτούν σταθερή ρύθμιση μυών μέσω μιας πλήρους κίνησης, η οποία προσθέτει στην προπόνηση. Εκτός από την περιποίηση του καρδιαγγειακού συστήματος, τα ακροβατικά προστίθενται και άλλα στοιχεία γυμναστικής για το longboarding. Τα ακροβατικά και τα άλματα σας βοηθούν να αναπτύξετε την εκρηκτικότητα, την ισορροπία, το συντονισμό και το χρονοδιάγραμμα – όλα τα οποία είναι σημαντικά για το άθλημα, καθώς και για τη συνολική ικανότητα.

Δύναμη και Ευελιξία

Η ευελιξία σας μπορεί επίσης να βελτιωθεί σημαντικά από το longboarding. Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν την πτυχή ευελιξίας της άσκησης · ​​συχνά επισκιάζονται από την καρδιαγγειακή βελτίωση και την κατάρτιση μυϊκής δύναμης. Αλλά η δυνατότητα δυναμικής τάνυσης και εύκαμπτων μυών σας βοηθά να κινηθείτε πιο αποτελεσματικά και δυναμικά. Το Longboarding, με τις ριπές της έντονης άσκησης διασκορπισμένες με περιόδους πιο μέτριας προσπάθειας, σας βοηθά να αναπτύξετε αυτή τη δυναμική ευελιξία και δύναμη