Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από περισσότερα μανιτάρια;

Morel μανιτάρια είναι μια άγρια ​​ποικιλία που μπορείτε να φάτε με ασφάλεια. Αυτοί οι νόστιμοι μύκητες είναι επίσης εύκολοι να αναγνωριστούν, έχοντας κοίλους μίσχους και καπάκια που μοιάζουν λίγο σαν τρυπικά σφουγγάρια. Morel μανιτάρια παρέχουν σημαντικά αποθέματα θρεπτικών ουσιών, καθιστώντας τα μια υγιεινή προσθήκη σε κάθε γεύμα.

Μια 1-φλιτζάνι σερβιρίσματος πρώτων μανιταριών περιέχει μόνο 20 θερμίδες και παρέχει 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,4 γραμμάρια λίπους και 3,4 γραμμάρια υδατανθράκων, συμπεριλαμβανομένων 1,8 γραμμαρίων ινών. Χρησιμοποιήστε περισσότερα μανιτάρια για να φτιάξετε μια θρεπτική σούπα μανιταριού, να γεμίσετε τα ζυμαρικά σας ή να προσθέσετε γεύση σε μια ομελέτα χωρίς να συσσωρεύετε πολλά με τον τρόπο των θερμίδων ή του λίπους στο τελικό πιάτο.

Morels παρέχουν μια σημαντική ποσότητα σιδήρου και φωσφόρου. Φάτε ένα φλιτζάνι σάλπιγγας και θα έχετε καταναλώσει 8 χιλιοστόγραμμα σιδήρου – το συνιστώμενο διαιτητικό επίδομα για ενήλικες άνδρες. (Οι γυναίκες κάτω των 55 ετών χρειάζονται ακόμα 10 χιλιοστόγραμμα στη διατροφή τους.) Η λήψη αρκετού σιδήρου στη διατροφή σας θα βοηθήσει στην πρόληψη της αναιμίας, καθώς ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Ο φωσφόρος επίσης βοηθά στην παροχή οξυγόνου και παίζει ρόλο στη διαμόρφωση ισχυρών οστών και DNA.

Αν και όχι πολλά τρόφιμα είναι φυσικές πηγές βιταμίνης D, παίρνετε περίπου 100 διεθνείς μονάδες βιταμίνης D σε κάθε φλιτζάνι περισσότερων μανιταριών που τρώτε – συγκρίνετε αυτό με το RDA 600 διεθνών μονάδων για ενήλικες κάτω των 70 ετών. Χρειάζεται βιταμίνη D για σωστή Την ανοσοποιητική λειτουργία καθώς και για την απορρόφηση του ασβεστίου για να σχηματίσει ισχυρά οστά. Η λήψη αρκετής βιταμίνης D στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο για οστεοπόρωση, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2, σκλήρυνση κατά πλάκας και υψηλή αρτηριακή πίεση, αν και τα στοιχεία για τα περισσότερα από αυτά τα πιθανά οφέλη είναι ακόμα προκαταρκτικά, σύμφωνα με το Γραφείο Συμπληρώματα Διατροφής .

Morel μανιτάρια παρέχουν μια σημαντική ποσότητα των αντιοξειδωτικών. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου, καθώς αυτές οι ουσίες βοηθούν να κρατήσουν άλλες ουσίες που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα σας.

Χαμηλά σε θερμίδες και λίπη

Υψηλή σε σίδηρο και φωσφόρο

Πλούσιο σε βιταμίνη D

Αντιοξειδωτικό All-Star