Ποια είναι η διαφορά μεταξύ baseballs;

Στην επιφάνεια, όλα τα baseballs είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Διαθέτοντας την κλασική λευκή επιφάνεια με κόκκινη ραφή και μικρό σφαιρικό σχήμα, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ένα μπέιζμπολ κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα άλλο μπέιζμπολ. Αλλά αν βουτήξετε στο κέντρο ενός μπέιζμπολ και ρίξτε μια ματιά στην εσωτερική ανατομία, θα καταλάβετε καλύτερα τη διαφορά μεταξύ των baseballs.

Κρίνοντας μια μπάλα με την κάλυψη του

Το υλικό που περιβάλλει το μπέιζμπολ αναφέρεται ως “κάλυμμα”. Τα δερμάτινα καλύμματα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, καθώς επιτρέπουν καλύτερη πρόσφυση, βελτιωμένη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα πιο ακριβά και υψηλής ποιότητας μπαστούνια χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας δερμάτινα καλύμματα που είναι ασφαλώς συνδεδεμένα με τις περιελίξεις κάτω. Λιγότερο ακριβές μπάλες βάσης χρησιμοποιούν συνθετικά καλύμματα, τα οποία συνήθως κατασκευάζονται από βινύλιο. Τα συνθετικά καλύμματα αντιστέκονται στη βρωμιά και στο νερό, γεγονός που τους επιτρέπει να διατηρούν το χρώμα και το σχήμα τους καλά.

Όλα μαζί

Ο τύπος ραφών μιας μπάλας είναι σημαντικός όταν χειρίζεστε τη μπάλα. Τα δύο κομμάτια του καλύμματος της σφαίρας είναι ραμμένα μαζί με ανυψωμένα, έλασης ή επίπεδες ραφές. Οι αυξημένες ραφές είναι ανυψωμένες από την επιφάνεια του μπέιζμπολ. Ως εκ τούτου, πιάνονται ρεύματα αέρα καθώς πετούν. Τα μπαστούνια με ανυψωμένες ραφές χρησιμοποιούνται συνήθως για τις στάμνες για αρχάριους, για casual play και για οδηγίες. Οι ελασματοποιημένες ραφές έχουν λιγότερο διακριτή ανύψωση από την επιφάνεια της μπάλας. Όλα τα παιχνίδια Major League Baseball χρησιμοποιούν baseballs με έλασης ραφές. Οι επίπεδες ραφές είναι ίσες με την επιφάνεια του μπέιζμπολ. Δεδομένου ότι είναι πιο δύσκολο να πιάσουν, οι baseballs με επίπεδες ραφές σπάνια χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια. Ωστόσο, είναι ιδανικά για χρήση σε μηχανές ριπής.

Διάλυση όλων

Οι “περιελίξεις” της σφαίρας αναφέρονται στα παχιά στρώματα νήματος που περιβάλλουν τον ελαστικό πυρήνα. Τυπικά, το νήμα που χρησιμοποιείται είναι είτε καθαρό μαλλί είτε μίγμα μαλλιού. Η περιέλιξη που χρησιμοποιείται σε μια μπάλα MLB είναι τουλάχιστον 85 τοις εκατό μαλλί, το οποίο τυλίγεται πολύ σφιχτά γύρω από τον πυρήνα. Δεδομένου ότι οι περιελίξεις από μαλλί έχουν υψηλή συμπίεση και επιστρέφουν γρήγορα στην αρχική τους μορφή, επεκτείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπάλας. Ωστόσο, οι περισσότερες baseballs χρησιμοποιούν ένα λιγότερο ακριβό μίγμα μαλλιού. Στη συνέχεια η μπάλα τυλίγεται σφιχτά σε βαμβακερή χορδή. Ορισμένες βασικές μπάλες χαμηλής ποιότητας δεν έχουν περιελίξεις · διαθέτουν απλώς ένα ελαστικό κέντρο που περιβάλλεται από μια συμπαγή σύνθετη μπάλα από φελλό.

Ο πυρήνας της ύλης

Στο κέντρο ενός μπέιζμπολ είναι ένας πυρήνας από φελλό, καουτσούκ ή συνδυασμός των δύο. Οι επαγγελματίες μπαστούνι, όπως εκείνοι που χρησιμοποιούνται για παιχνίδια MLB ή σε τουρνουά κολλεγίων, έχουν γενικά έναν πυκνό πυρήνα, ο οποίος διαθέτει ένα λεπτό στρώμα από καουτσούκ υψηλής ποιότητας που περιβάλλει μια μικρή μπάλα από φελλό. Οι πυκνοί πυρήνες είναι ο πυκνότερος τύπος πυρήνα του μπέιζμπολ. Τα κολέγια κολέγια και τα γυμνάσια έχουν γενικά πυρήνες με μικρότερη πυκνότητα, όπως ένας πυρήνας καθαρού φελλού. Τα μπαστούνια που χρησιμοποιούνται για τα παιδιά ή οι πρακτικές ενδέχεται να διαθέτουν φελλό χαμηλής ποιότητας είτε από συμπαγές ελαστικό είτε από συνδυασμό καουτσούκ και φελλού εδάφους. Τυπικά, δύο στρώματα ελαστικού περιβάλλουν τον κεντρικό πυρήνα.