Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της 1-αργινίνης και της 1-αργινίνης akg;

Η L-αργινίνη είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ που εμπλέκεται επίσης στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου, ενός βιολογικού σήματος που ρυθμίζει τη ροή του αίματος. Πολλές μορφές L-αργινίνης έχουν αναπτυχθεί για να βελτιώσουν την απορρόφηση ή να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα. Ένα άλας της L-αργινίνης και της άλφα-κετογλουταρίνης, μια χημική ουσία που χρησιμοποιεί το σώμα σας για την παραγωγή ενέργειας και αμινοξέων, περιλαμβάνεται συνήθως στα συμπληρώματα γυμναστικής για τη φερόμενη ικανότητα της να αυξάνει τη ροή του αίματος, την ενέργεια και την ανάκτηση.

Το σώμα σας χρησιμοποιεί L-αργινίνη για να παράγει πρωτεΐνες, ένζυμα και βιοχημικά όπως κρεατίνη και νιτρικό οξείδιο ή ΝΟ. Το ΝΟ παράγεται από τα κύτταρα που φέρουν αιμοφόρα αγγεία, διεγείροντας το αιμοφόρο αγγείο να διασταλθεί και αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος. Αν και μια μικρή ποσότητα ΝΟ παράγεται συνεχώς, τα επίπεδα ΝΟ αυξάνουν όσο χίλιες φορές για να αυξήσουν την παροχή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου σε όλο το σώμα σας. Ως αέριο, το ΝΟ διαχέεται και αποικοδομείται γρήγορα από το σώμα, απαιτώντας συνεπή L-αργινίνη για σηματοδότηση, αν και το σώμα σας παράγει κανονικά επαρκείς ποσότητες.

Το αλφα-κετογλουταρικό είναι ένα ενδιάμεσο στον κύκλο του Krebs ή του κιτρικού οξέος, ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους που παράγει το σώμα σας ενέργεια και πρώτες ύλες. Το AKG που λαμβάνεται ως συμπλήρωμα εισέρχεται στον κύκλο του Krebs, παράγοντας ενέργεια ή άλλα προϊόντα όπως το αμινοξύ L-γλουταμίνη, ένα μεγάλο συστατικό των μυών. Η αλφα-κετογλουταρική αλάτι L-αργινίνης συνδυάζει δυνητικά οφέλη και των δύο ουσιών. Το AAKG διαχωρίζεται σε L-αργινίνη και AKG στα έντερα και ισοδυναμεί με λήψη και των δύο ξεχωριστά.

Η L-Αργινίνη και η AAKG προμηθεύουν πρώτες ύλες για βιολογικές αντιδράσεις αλλά δεν τις οδηγούν κατ ‘ανάγκην. Η L-αργινίνη μπορεί να βελτιώσει την ανοχή στην άσκηση και την κυκλοφορία σε όσους πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη τύπου 2, καθώς και βοήθεια θα θεραπεύσει. Μια μελέτη του 2006 από τους Campbell et al. Διαπίστωσε ότι το AAKG αυξάνει τη μέγιστη δυνατή αντοχή στους άνδρες αθλητές. Μεγάλες κλινικές δοκιμές γενικά λείπουν για τις υποτιθέμενες χρήσεις της L-αργινίνης ή AAKG.

Τα συμπληρώματα που περιέχουν L-αργινίνη ή AAKG φαίνεται να είναι ασφαλή για τον γενικό πληθυσμό. Λόγω πιθανών αλλαγών στη ροή ή πίεση αίματος, είναι σημαντικό να λαμβάνετε συμπληρώματα L-αργινίνης μόνο με την επίβλεψη του γιατρού σας εάν είστε έγκυος ή έχετε καρδιακή, νεφρική ή ενδοκρινική νόσο. Η L-αργινίνη μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα. Σπάνιες αλλά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που απαιτούν νοσηλεία σε νοσοκομείο έχουν συμβεί σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων. Ζητήστε ιατρική βοήθεια αν παρουσιάσετε αλλεργικές αντιδράσεις, επίμονο πονοκέφαλο, αιμορραγία ή αλλαγές στην όραση.

Σχετικά με την L-αργινίνη

Σχετικά με την αλφα-κετογλουταρική

Οφέλη

Ασφαλής συμπλήρωση