Ποια αποτελέσματα έχουν τα πορτοκάλια στο δέρμα;

Τα πορτοκάλια μπορούν να έχουν πολλές θετικές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Όχι μόνο το φαγητό τους σας δίνει μια μεγάλη ώθηση της βιταμίνης Α και C, την οποία το δέρμα σας χρειάζεται να είναι υγιές, αλλά το κιτρικό οξύ που βρίσκεται σε χυμούς πορτοκαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση των προϊόντων του δέρματος.

Παραγωγή κολλαγόνου

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, την οποία το σώμα σας χρειάζεται για να παράγει κολλαγόνο. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Linus Pauling του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, το κολλαγόνο είναι δομικό συστατικό στα αιμοφόρα αγγεία, τους τένοντες και τους συνδέσμους σας. Ωστόσο, είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του δέρματός σας. Η σύνθεση κολλαγόνου επιβραδύνεται φυσικά καθώς μεγαλώνετε και η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ζωής σας μπορεί να βλάψει περαιτέρω την παραγωγή της, προκαλώντας βλάβη στο δέρμα. Η κατανάλωση ενός μεσαίου πορτοκαλιού παρέχει βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, τα οποία και τα δύο μπορούν να τονώσουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Πρόληψη ακμής

Τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α, τα οποία βοηθούν το δέρμα σας να προστατεύσει το σώμα σας από την εισβολή βακτηρίων και ιών. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η βιταμίνη Α χρησιμοποιείται στις θεραπείες ακμής. Η βιταμίνη C συμβάλλει επίσης στη μείωση της διόγκωσης του δέρματος, γεγονός που μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των σπυριών. Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα πορτοκάλια είναι επίσης μέρος της χημικής ομάδας άλφα υδροξυλικών οξέων, τα οποία είναι ισχυρά απολεπιστικά που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και καθαρίζουν τους πόρους σας, βοηθώντας στην πρόληψη της ακμής.

Γηράσκων

Το κιτρικό οξύ, μέρος της ομάδας άλφα υδροξυλικού οξέος, αποτελεί βασικό συστατικό των προϊόντων του δέρματος που μειώνουν τις ρυτίδες και μαλακώνουν το δέρμα σας. Το κιτρικό οξύ, που βρίσκεται στα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα άλλα εσπεριδοειδή, χρησιμοποιείται σε χημικά προϊόντα αποφλοίωσης, τα οποία απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα για να κάνουν το δέρμα σας να δείχνει νεότερο. Επιπλέον, όταν εφαρμόζεται τοπικά, η βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει την ενυδάτωση του δέρματος, η οποία μειώνει τις ρυτίδες και προσθέτει σε μια νεανική εμφάνιση.

Αντηλιακή προστασία

Τα αντιοξειδωτικά βιταμίνη Α και C μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιστροφή της ηλιακής βλάβης, προστατεύοντας το δέρμα σας από τον καρκίνο και άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η έκθεση στον ήλιο διασπά τη βιταμίνη Α στο δέρμα σας, προκαλώντας βλάβη στο δέρμα. Ωστόσο, ένα πορτοκάλι μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση της βιταμίνης Α και την αποκατάσταση βλαβών. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη C δημιουργεί ανοσία στον ήλιο στο δέρμα σας, βοηθώντας στην αποφυγή της πρόκλησης βλαβών στην πρώτη θέση.