Μικροσκοπικά λευκά εξογκώματα στο δέρμα

Τα μηλιά είναι μικρές ακίνδυνες λευκές δερματικές προσκρούσεις οι οποίες εμφανίζονται συχνότερα σε όλη τη μύτη, τα μάγουλα και το πηγούνι, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Τα βρέφη είναι πιο επιρρεπή στα εκατομμύρια, αλλά μπορεί να επηρεαστούν και τα παιδιά και οι ενήλικες, με τις μεγαλύτερες γυναίκες να έχουν υψηλότερη εμφάνιση εκατομμυρίων από τους άλλους ενήλικες.

Ταυτοποίηση

Οι Μηλίες μοιάζουν με μικροσκοπικά λευκά κεφάλια, αλλά σε αντίθεση με τα λευκά κεφάλια, συνήθως δεν περιβάλλουν κόκκινο ή φλεγμονώδες ιστό. Οι Μηλιάς είναι συνήθως ανώδυνοι, αλλά μπορούν να ερεθιστούν από τα ακατέργαστα ρούχα.

Αιτίες

Οι μηλίτες εμφανίζονται όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παγιδεύονται κάτω από ένα εξωτερικό στρώμα του δέρματος και στη συνέχεια σχηματίζουν μικρές κύστεις, περιτοιχισμένες από τον περιβάλλοντα ιστό, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Οι μηλίες εμφανίζονται συχνότερα όταν το δέρμα δεν είναι σε θέση να απολέσει αποτελεσματικά ή να αφαιρεθεί τα νεκρά κύτταρα. Οι βαριές ενυδατικές κρέμες, οι κρέμες, τα καθαριστικά, οι λοσιόν για τα μαλλιά και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορούν να παγιδεύσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, προκαλώντας χιλιάδες.- Η βαριά έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει παχύτερο δέρμα, το οποίο είναι πιο επιρρεπές σε εκατομμύρια, Porphyria cutanea tarda, Οι φουσκάλες και η υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και τα χέρια, μπορούν επίσης να προκαλέσουν τα εκατομμύρια.

Θεραπεία

Τα μωρά για βρέφη δεν απαιτούν θεραπεία και συνήθως θα εξαφανιστούν μέσα σε εβδομάδες μετά τη γέννηση, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Τα ενήλικα ζώα μπορούν να απομακρυνθούν γρήγορα στο γραφείο του δερματολόγου. Ο γιατρός θα καθαρίσει πρώτα το δέρμα σας με ένα τατουάζ με αλκοόλη ή άλλο αντισηπτικό και στη συνέχεια θα τρυπήσει το δέρμα που καλύπτει το milium με μια αποστειρωμένη βελόνα. Σε εκείνο το σημείο θα χρησιμοποιήσει ένα μηχανισμό εξαγωγής κουνελιών για να ασκήσει πίεση στον περιβάλλοντα ιστό, προκαλώντας την εμφάνιση της κύστης στην επιφάνεια του δέρματός σας.

Πρόληψη

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για την πρόληψη των παιδιών των παιδιών · η μείωση της έκθεσης στον ήλιο μπορεί να περιορίσει τα μελλοντικά εκατομμύρια. Η μετατροπή σε προϊόντα χωρίς δέρμα ή χωρίς πετρέλαιο, χρησιμοποιώντας κρέμες ρετινόλης, χρησιμοποιώντας προϊόντα απολέπισης στο σπίτι και επισκέπτοντάς τακτικά τον δερματολόγο σας για μικροδιαβραχώσεις ή φλούδες γλυκολικού οξέος, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα milia, αλλά αν είστε ιδιαίτερα επιρρεπής στην πάθηση, Να μειώσετε τον αριθμό των εκατομμυρίων που δημιουργείτε, όχι να τα εμποδίσετε εξ ολοκλήρου.

Προειδοποίηση

Λόγω του κινδύνου μόλυνσης από μη αποστειρωμένα εργαλεία, οι ενήλικες δεν θα πρέπει να προσπαθούν να απομακρύνουν τον εαυτό τους από το σπίτι, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα βλέφαρα.