Κολπικό ερεθισμό από την άσκηση

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ξεκινούν ένα πρόγραμμα άσκησης είναι να βελτιώσουν την υγεία τους και να αποκομίσουν καλά αποτελέσματα από την άσκηση. Δυστυχώς, ενώ η άσκηση λειτουργεί για να δημιουργήσει θετική αλλαγή μέσα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο εξωτερικό. Ο ιδρώτας, τα μαλακά κοστούμια κολύμβησης, οι τριβές από τα ρούχα προπόνησης και οι αλλαγές στη διατροφή σας και τα επίπεδα ενυδάτωσης δημιουργούν την τέλεια καταιγίδα για διάφορες κολπικές ασθένειες. Ωστόσο, μερικές αλλαγές ρουτίνας συνήθως εκκαθαρίζουν τον ερεθισμό, που ονομάζεται επίσης κακοήθεια, και εμποδίζουν την επιστροφή του.

Ο πόνος και η ερυθρότητα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των συμπτωμάτων του κολπικού ερεθισμού που σχετίζονται με την άσκηση, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σχετικό σύμπτωμα. Κνησμός, απόρριψη, ασυνήθιστη οσμή, οίδημα ή αλλοιώσεις μπορεί να συνοδεύουν τον πόνο σας. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο και ερεθισμό μόνο κατά τη διάρκεια ή μετά από μια προπόνηση ή τα συμπτώματά σας μπορεί να παραμείνουν μέχρι να θεραπευτούν οι ιστοί σας ή να αντιμετωπίσετε μια υποκείμενη λοίμωξη που συμβάλλει στον ερεθισμό σας.

Ο ερεθισμός σας μπορεί να προκληθεί από κάτι τόσο απλό όσο το λανθασμένο ένδυμα άσκησης. Εάν τρέχετε, γυρίζετε, γυρίζετε ή παίρνετε μαθήματα αεροβικής γυμναστικής, τα ρούχα σας μπορεί να τρίβουν στον αιδοίο σας και να ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα. Αν τα ρούχα σας παγιδεύουν με υγρασία, ο ενόχληση γίνεται χειρότερος. Η υγρασία δημιουργεί επίσης πρωταρχικές συνθήκες για μια μόλυνση του δέρματος ή του κόλπου ζύμης. Μια κολπική λοίμωξη ζύμης έρχεται με αλλαγές στην κολπική οσμή, κνησμό, καύση και λευκή απόρριψη.

Η υπερβολική άσκηση και η υποτονικότητα μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα που ενεργοποιεί μια έρπητα, αν έχετε εκτεθεί στον ιό του έρπητα. Αυτή είναι η περίπτωση, θα αντιμετωπίσετε επώδυνες κόκκινες πληγές που εμφανίζονται υγρές ή κλαίγοντας. Αν έχετε ξυριστεί ή αποτριχτεί πρόσφατα, οι τριβές από τα ρούχα προπόνησης μπορεί να οδηγήσουν σε τσακίματα. Το έκζεμα, οι παρεμποδιζόμενοι αδένες ή οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν βλεννογονία.

Για να θεραπεύσετε τον ερεθισμό που προκαλείται από την απογοήτευση και τον ερεθισμό, μεταβείτε σε σφιχτά, όχι σφιχτά, αθλητικά ρούχα σχεδιασμένα ειδικά για τον τύπο δραστηριότητας που κάνετε. Για παράδειγμα, φοράτε σορτς ποδηλάτων ή αθλητικά καλσόν κατά την ποδηλασία ή το τρέξιμο. Επιλέξτε ενδύματα που αναφέρουν στην ετικέτα ότι απομακρύνουν την υπερβολική υγρασία και τον ιδρώτα. Πλύνετε τα ενδύματα προπόνησης μεταξύ κάθε χρήσης. Αλλαγή από βρεγμένα ρούχα το συντομότερο δυνατό · Ήπιος ερεθισμός χρειάζεται λίγο περισσότερο από το χρόνο για να θεραπευτεί. Εάν δεν είστε σε θέση να καθίσετε από τη ρουτίνα σας, προσπαθήστε να καθαρίσετε μερικά βαζελίνη στο ερεθισμένο δέρμα για να το προστατεύσετε και να μειώσετε την απολέπιση κατά τη διάρκεια της άσκησης · ​​Εάν έχετε λοίμωξη ζύμης, τα αντιμυκητιασικά φάρμακα μπορεί να λειτουργούν εκτός συνταγογράφησης Θα είναι πιθανόν πιο αποτελεσματική. Ο ερεθισμός που προκαλείται από ένα έρπητα έρπητα χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί. Τα συνταγογραφούμενα ιογενή φάρμακα μπορούν να συντομεύσουν το μήκος της εστίας σας και να αποτρέψουν μελλοντικές εστίες. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών σαπουνιών ή απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων μέχρι να εξαφανιστεί ο ερεθισμός σας.

Συμπτώματα

Κοινές αιτίες

Λιγότερο κοινές αιτίες

Πρόληψη και Θεραπεία