Θεραπείες για πόνο στο αγκώνα από την άρση βαρών

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά ο πόνος στον αγκώνα που σχετίζεται με την άρση βαρών είναι συχνά το αποτέλεσμα του “αγκώνα του γκολφ”. Χρησιμοποιώντας ακατάλληλες τεχνικές, καθώς ανυψώνετε τα βάρη, μπορεί να υπερφορτωθούν οι μύες και οι τένοντες στον αγκώνα σας, προκαλώντας πόνο και τρυφερότητα στο εσωτερικό της άρθρωσης και κατά μήκος του εσωτερικού του αντιβραχίου σας. Αυτό συχνά συνοδεύεται από αδυναμία στο χέρι και στον καρπό, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα δάκτυλα και δυσκαμψία ή ακόμα και ακινησία του επηρεασμένου αγκώνα. Τα μέτρα αυτοεξυπηρέτησης συνήθως συνιστώνται για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την πίεση του αγκώνα είναι να στηρίξετε τον πληγείσα αγκώνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε εντελώς την ανύψωση. Αντί να ασχολείστε με τη δύναμη του ανώτερου σώματος, επικεντρωθείτε στα πόδια σας μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος του αγκώνα. Μην ξεκινάτε να σηκώνεστε με τα χέρια σας ξανά μέχρι να το κάνετε χωρίς πόνο στον αγκώνα. Σταματήστε αμέσως εάν ο αγκώνας σας πονάει έτσι ώστε να μην επιδεινώσετε την κατάσταση.

Εφαρμόστε πάγο στον επηρεασμένο αγκώνα. Το ράψιμο βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της φλεγμονής σε κάθε κατεστραμμένο ιστό, που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο. Το MayoClinic.com συστήνει να μαλακώσει τον αγκώνα σας για όχι περισσότερο από 15 με 20 λεπτά κάθε φορά, τέσσερις φορές την ημέρα. Οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι συμπιέζουν τον επηρεασμένο αγκώνα σε ελαστικό επίδεσμο μειώνει τον πόνο. Όπως το πάγωμα, η συμπίεση μειώνει τη φλεγμονή των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, γεγονός που βοηθά στην ανακούφιση της δυσφορίας σας. Ωστόσο, συνεχίστε να τυλίγετε τον αγκώνα σας ακόμα και μετά την υπομονή του πόνου, ειδικά πριν από την ανύψωση. Ο ελαστικός επίδεσμος μπορεί να ελαχιστοποιήσει το φορτίο στον αγκώνα σας, μειώνοντας την καταπόνηση και την καταπόνηση των μυών, των τενόντων και των αρθρώσεων. Αντί για έναν ελαστικό επίδεσμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιμάντα αντιβραχίου για να ανακουφίσετε το φορτίο από την ανύψωση.

Για να αποφύγετε τον τραυματισμό, συμβουλευτείτε έναν προσωπικό γυμναστή στο γυμναστήριο. Η τεχνική σας είναι πιθανό να προκαλέσει στέλεχος στους μύες και τους τένοντες του αγκώνα σας και ένας εκπαιδευτής μπορεί να διορθώσει αυτό το ζήτημα δείχνοντάς σας πώς να σηκώσετε σωστά. Θα σας διδάξει να κρατήσετε μια άκαμπτη θέση στον καρπό για να ελαχιστοποιήσετε το φορτίο στον αγκώνα σας. Ένας εκπαιδευτής μπορεί επίσης να σας διευκολύνει σε αυτή την αθλητική άσκηση, επιλέγοντας δραστηριότητες που δεν είναι τόσο αγχωτικές στους αγκώνες.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις εκτάσεις που εμπλέκουν τους μύες και τους τένοντες στον αντιβράχιο και στον αγκώνα σας. Μια άσκηση γνωστή ως stretch flexor του καρπού απλώνει τους μυς που χρησιμοποιούνται για την ανύψωση των βαρών. Επέκταση του πληγέντος βραχίονα μπροστά σας με την παλάμη σας προς τα πάνω. Πετάξτε τον καρπό σας, με τα άκρα των δακτύλων να δείχνουν προς το πάτωμα. Πιάστε τα δάχτυλά σας με το άλλο σας χέρι και τραβήξτε τα απαλά προς εσάς. Κρατήστε αυτό το τέντωμα για 30 δευτερόλεπτα και αφήστε το. Ολοκληρώστε συνολικά πέντε επαναλήψεις.

Υπόλοιπο

Πάγος

Συμπίεση

Προπονητής

Τεντώστε