Θα χάσω βάρος αν τρώω μόνο σέλινο & καρότα;

Είναι φυσιολογικό να θέλετε γρήγορα αποτελέσματα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Επειδή και το σέλινο και τα καρότα έχουν τόσο χαμηλά επίπεδα θερμίδων, περιορίζοντας τη διατροφή σας μόνο σε αυτά τα τρόφιμα είναι πιθανό να σας κάνει να χάσετε πολύ βάρος γρήγορα. Επειδή πρόκειται για σχέδιο διατροφής που δεν είναι βιώσιμος ή ισορροπημένος, είναι επίσης πιθανό να επαναφέρετε το βάρος όταν αρχίσετε να τρώτε κανονικά πάλι. Ο περιορισμός των θερμίδων πάρα πολύ έρχεται επίσης με τους κινδύνους για την υγεία.

Το σέλινο και τα καρότα είναι και τα μη λαχανικά, τα οποία έχουν μερικές από τις χαμηλότερες θερμίδες ανά είδος τροφής. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ώριμο σέλινο έχει μόλις 16 θερμίδες. Η ίδια ποσότητα ψιλοκομμένων καρότων έχει 52 θερμίδες. Το μαγείρεμα των λαχανικών δεν θα αλλάξει τον αριθμό των θερμίδων τους, αλλά θα μειώσει το περιεχόμενο του νερού. Για το σέλινο, το οποίο έχει πολύ νερό, αυτό έχει σημασία. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα καρότα έχει τον ίδιο αριθμό θερμίδων με το ωμό λαχανικό, αλλά 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο σέλινο έχει 27 θερμίδες και όχι 16.

Όταν καταναλώνετε συστηματικά λιγότερες θερμίδες από ό, τι καίτε, θα χάσετε βάρος με την πάροδο του χρόνου. Τα περισσότερα τρόφιμα που τρώτε είναι πιθανότατα πολύ πιο θερμιδικά πυκνά από το σέλινο και τα καρότα, οπότε η μετάβαση σε μια προσωρινή διατροφή μόνο αυτών των λαχανικών θα δημιουργήσει έλλειμμα θερμίδων. Χάνετε 1 λίβρα για κάθε 3.500 θερμίδες που καίτε πέρα ​​από αυτό που τρώτε, έτσι εάν το έλλειμμα θερμίδων που δημιουργείτε είναι 1.500 θερμίδες την ημέρα, για παράδειγμα, ίσως να χάσετε 3 κιλά ή περισσότερο σε μια εβδομάδα.

Οι δίαιτες μανίας συχνά υπόσχονται γρήγορα και δραματικά αποτελέσματα απώλειας βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τρώγοντας μόνο σέλινο και καρότα μπορεί να παράγει αυτά τα αποτελέσματα, αλλά έρχεται με κινδύνους. Περιορίζοντας σοβαρά τις θερμίδες και εξαλείφοντας όλα τα γαλακτοκομικά, πρωτεϊνικά τρόφιμα, φρούτα, σπόρους και άλλα λαχανικά από τη διατροφή σας, μπορεί να προκαλέσει αναιμία, χολόλιθοι, καρδιακά προβλήματα και μειωμένη ανοσία. Επιπλέον, μια τέτοια γρήγορη απώλεια βάρους είναι πιθανό να προέρχεται κυρίως από το βάρος του νερού και τη μυϊκή μάζα παρά το λίπος. Τρώγοντας μόνο τα καρότα και το σέλινο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το μεταβολισμό σας, προκαλώντας την επιβράδυνση και καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς να ανακτήσετε το βάρος.

Το σέλινο και τα καρότα είναι τόσο θρεπτικές προσθήκες σε ένα σχέδιο απώλειας βάρους, αλλά δεν κάνουν μια πλήρη διατροφή από μόνοι τους. Τα λαχανικά είναι χαμηλά σε πρωτεΐνες και λιπαρά, και τα δύο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να ολοκληρώσουν τις καθημερινές λειτουργίες. Ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής θα περιλαμβάνει χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες θρεπτικά τρόφιμα από όλες τις μεγάλες ομάδες και θα σας κρατήσει σε καλό δρόμο για να χάσετε όχι περισσότερο από 2 κιλά την εβδομάδα. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Μετρήσεις θερμίδων

Γρήγορη απώλεια βάρους

Τα Downsides

Βιώσιμη Διατροφή