Θέσεις γιόγκα που αυξάνουν τις συστολές

Η εργασία είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα. Ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν τακτικές συσπάσεις που προχωρούν γρήγορα, άλλοι μπορεί να βρεθούν κολλημένοι στο κενό, με ακανόνιστες συσπάσεις που δεν διευρύνουν τον τράχηλο. Μερικές φορές αλλάζοντας τη θέση του σώματος ή κάνοντας γιόγκα μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των συσπάσεων για τη μετακίνηση της εργασίας, καθιστώντας την ασφαλή εναλλακτική λύση για τη χρήση φαρμάκων που προκαλούν συστολές, κάτι που μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον καρδιακό παλμό, λιποθυμία, κεφαλαλγία και έμετο. Η γιόγκα συχνά συνιστάται για τις γυναίκες κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση και να προετοιμάσετε το σώμα για εργασία, σύμφωνα με την εγκυμοσύνη Fit.

Πρακτική αναπνοή στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της πρώιμης εργασίας, όταν οι συσπάσεις μόλις ξεκίνησαν και δεν είναι ακόμη έντονες. Καθίστε με τα πόδια σας σταυρωμένα, κλείστε τα μάτια σας και εισπνεύστε μέσα από τη μύτη σας και έξω από το στόμα σας, ενώ παραμείνετε χαλαροί.

Κρατήστε τα χέρια σας στην κάτω κοιλιακή χώρα και μετακινήστε τη λεκάνη σας αργά, κυκλικά και φανταστείτε ότι το μωρό σας κινείται προς τα κάτω στο κανάλι γέννησης, υποδεικνύει την εγκυμοσύνη Fit. Μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να μετακινηθεί προς τα κάτω στη λεκάνη σας και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της πλάτης και της πύλης.

Γονατίστε στο κρεβάτι ή στο πάτωμα, με κάποιον που σας βοηθά να σας κρατήσει σταθερό και να κάνετε αργές, κυκλικές κινήσεις με τους γοφούς σας για να μειώσετε τον πόνο, να βοηθήσετε να σπρώξετε το μωρό προς τα κάτω και να διευρύνετε τον τράχηλό σας.

Μείνε στην γονατίζουσα θέση και κρατήστε τα γόνατά σας ευρύτερα από την κοιλιά σας, αγγίξτε τα μεγάλα δάχτυλά σας και στηρίξτε τα πάνω στα τακούνια σας. Ξεκουράστε τα χέρια σας σε μια γέννηση ή στον σύντροφό σας. Αυτή η θέση γιόγκα βοηθά να αφήσει τη βαρύτητα να ωθήσει το μωρό προς τα κάτω στον τράχηλο.

Κάντε μια βαθιά καταλήψεων όταν το κάνετε περισσότερο στην εργασία σας. Ο εργατικός συνεργάτης σας κάθεται σε μια καρέκλα, ενώ εσείς ξαπλώνετε πίσω σε αυτό το άτομο, με τα γόνατά σας ευρύ και καταλήγετε κάτω. Η εργασία σε αυτή τη θέση γιόγκα λειτουργεί για να διευρύνει τη λεκάνη σας, να συντομεύσει το κανάλι της γέννας και να φέρει το κεφάλι του μωρού σας προς τα κάτω για να διευρύνει τον τράχηλο ακόμη περισσότερο.