Γιατί οι έφηβοι είναι πάντα πεινασμένοι;

Η διαβίωση με έφηβους μπορεί μερικές φορές να νιώθει σαν να ζουν με ακρίδες. Εάν ο έφηβός σας διαμαρτύρεται διαρκώς για το να πεινάτε, ίσως να αναρωτηθείτε ποια είναι η αιτία αυτού και αν είναι φυσιολογικό. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας για να αποκλείσετε ένα πρόβλημα υγείας ως αιτία της συνεχιζόμενης πείνας.

Παραβλέποντας τα γεύματα

Σύμφωνα με το HealthyChildren.org, οι έφηβοι μπορεί να πεινούν συνεχώς λόγω κακών διατροφικών συνηθειών, συμπεριλαμβανομένης της παράλειψης γευμάτων. Η έξοδος από το σπίτι το πρωί χωρίς να τρώτε πρωινό μπορεί να προκαλέσει πεινασμία στους εφήβους όλο το πρωί, ενδεχομένως να προκαλέσει υπερκατανάλωση αργότερα ή να κάνει το εφηβικό σνακ σας όλη την ημέρα, χωρίς να έχει ποτέ το κατάλληλο γεύμα. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν την εφήβό σας να είναι χρόνια πεινασμένος λίγο.

Τεχνητά γλυκαντικά

Οι έφηβοι που χρησιμοποιούν τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να είναι πιο πεινασμένοι εν γένει, σύμφωνα με το HealthGuidance.org. Όταν ο έφηβός σας έχει σόδα διατροφής ή καραμέλα που χρησιμοποιεί ένα τεχνητό γλυκαντικό, το στόμα της δοκιμάζει τη γλυκύτητα. Αυτό λέει στο σώμα του έφηβου σας ότι η ζάχαρη είναι στο δρόμο προς το σύστημά της. Στη συνέχεια, η ινσουλίνη απελευθερώνεται στο σώμα, επιτρέποντας τη χρήση ζάχαρης στο σώμα. Αλλά επειδή τα τεχνητά γλυκαντικά δεν είναι ζάχαρη, η προσδοκώμενη ζάχαρη δεν φτάνει ποτέ και αυτό προκαλεί τη βουτιά στο επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να προωθήσει την υπερκατανάλωση στο επόμενο γεύμα.

Ανάπτυξη εκτοξεύεται

Οι έφηβοι περνούν από τα πεινασμένα στάδια όταν βιώνουν μια ώθηση ανάπτυξης. Εάν ο έφηβός σας ξαφνικά γίνει κακοποιός και φαίνεται να τρώει ασταμάτητα, ίσως να διαπιστώσετε ότι θα αγοράζετε μεγαλύτερα ρούχα για τον έφηβο σας σε λίγους μήνες επειδή μπορεί να πυροβολήσει μερικά ίντσες.

Πόσο πρέπει να τρώνε οι έφηβοι;

Οι έφηβοι πρέπει να τρώνε τρία γεύματα και δύο σνακ κάθε μέρα. Εάν η εφηβική ηλικία σας εξακολουθεί να φαίνεται πεινασμένη ακόμη και να τρώει τόσο πολύ, τροφοδοτήστε την περισσότερο. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι και ότι παρέχετε καλά στρογγυλά γεύματα. Εάν ο έφηβός σας είναι πεινασμένος, ένα γιαούρτι ή μια χούφτα αμυγδάλων είναι ένα καλύτερο σνακ από ένα καραμέλα.

Το στομάχι να γίνει τεντωμένο

Οι έφηβοι μπορεί επίσης να φαίνονται πεινασμένοι όλη την ώρα εάν καταναλώνουν συνεχώς μεγάλες ποσότητες τροφής. Το φαγητό πολύ για μια εκτεταμένη περίοδο εκτείνεται στο στομάχι, καθιστώντας το περισσότερο φαγητό για να γεμίσει και να μην αισθάνεστε πεινασμένοι πια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει με να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από τα γεύματα για να γεμίσετε ή να ξεκινήσετε κάθε γεύμα με μια σαλάτα για να γεμίσετε με υγιεινό ναύλο.