Γιατί λέγεται ιατρική μπάλα;

Η ιατρική “δεν αναφέρεται μόνο στα χάπια και τα φίλτρα, αλλά περιγράφει και οτιδήποτε προάγει την υγεία, και με αυτή την έννοια λένε ότι ένας γιατρός είναι” ιατρείο “- εμπλακεί στην προώθηση της καλής υγείας. Η ιατρική είναι επίσης η πηγή του όρου “ιατρική μπάλα”. Σε μία ή την άλλη μορφή, οι μπάλες φαρμάκων έχουν χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης για χιλιάδες χρόνια.

Ιστορία της ιατρικής μπάλες

Σύμφωνα με μια εξαντλητική μελέτη της μπάλας φαρμάκων στο περιοδικό ESPN The Magazine, οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα έγραψαν για σταθμισμένες μπάλες άσκησης και τέτοιες μπάλες εμφανίστηκαν σε σχέδια παλαιστών στην Περσία ήδη από το 1000 π.Χ. Οι παυλίες τους χρησιμοποίησαν στην εκπαίδευσή τους, ένας προεξέχων ιατρός της Αναγέννησης τους περιόρισε ως μέρος της «φαρμακευτικής γυμναστικής» και η Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point τις χρησιμοποίησε για περισσότερα από 200 χρόνια. “Όσο υπάρχουν αθλητές, υπάρχουν μπάλες ιατρικής”, δήλωσε ο πρώην προπονητής άρσης βαρών Istvan Javorek.

Τι υπάρχει σε ένα όνομα

Η ιατρική μπάλα “εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε λεξικό αγγλικής γλώσσας το 1895. Την εποχή εκείνη, η« ιατρική »και η« υγεία »ήταν πιο συνώνυμα από ό, τι είναι σήμερα Η ιατρική μπάλα θεωρήθηκε ένα από τα τέσσερα βασικά κομμάτια του εξοπλισμού άσκησης ή “Οι τέσσερις ιππείς της γυμναστικής”. Οι άλλοι τρεις ήταν αλτήρες, ινδικές λέσχες και ζυγίσματα.

Τύποι φαρμάκων Μπάλες

Μια μπάλα ιατρικής είναι απλώς μια ζυγισμένη μπάλα, συνήθως για το μέγεθος ενός βόλεϊ, αν και μεγαλύτερες, βαρύτερες μπάλες χρησιμοποιήθηκαν επίσης. Οι περισσότερες σύγχρονες ιατρικές μπάλες είναι κατασκευασμένες από νάιλον ή πυκνό καουτσούκ, μερικές είναι βασικά δερμάτινες σακούλες γεμάτες με άμμο και ραμμένες προς τα πάνω. Είναι διαθέσιμα από 1 λίβρα έως περίπου 30 κιλά. Οι κατασκευαστές κατασκευάζουν όχι μόνο στρογγυλές μπάλες, αλλά και εξειδικευμένες μπάλες με λαβές, σχοινιά και εξωτερικά στρώματα με μαξιλαράκια που διευκολύνουν τη λαβή και το χειρισμό τους.

Οφέλη από ιατρικές μπάλες

Η μεγαλύτερη εκπαίδευση σε βάρος περιλαμβάνει τόσο την επιτάχυνση όσο και την επιβράδυνση ενός φορτίου: Ανασηκώνετε μια μπάρα ή μια στοίβα βαρών και, στη συνέχεια, χαμηλώνετε την πλάτη. Όπως εξηγεί το αμερικανικό κολλέγιο αθλητικής ιατρικής, αυτό χτίζει δύναμη, αλλά δεν αναπτύσσει την εκρηκτική ισχύ που απαιτείται σε τόσα πολλά αθλήματα. Η ισχύς προέρχεται από την επιτάχυνση του βάρους και την απελευθέρωσή του. Με ιατρική μπάλα, δεν χρειάζεται να επιβραδύνετε το φορτίο. Μπορείτε να ρίξετε τη σφαίρα – η οποία είναι πολύ πιο ασφαλής από το να ρίξετε έναν αλτήρα. Οι ασκήσεις ιατρικής μπάλας μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ευελιξία και να ενισχύσουν τους πυρήνες των μυών σας.

Επιλογή ιατρικής μπάλας

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μια μπάλα που είναι πολύ βαρύ, λέει το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής. Αυτό που θέλετε είναι ένα βάρος που επιβραδύνει την κίνηση της άσκησης σας χωρίς να μειώσετε τον έλεγχο, την ακρίβεια των κινήσεων σας ή την εμβέλειά σας. Δεν θέλετε ένα που είναι πολύ βαρύ για να ελέγξετε, ειδικά καθώς οι μύες σας κουράζονται. Η απώλεια της πρόσφυσης σας σε ένα βαρύ βάρος δεν είναι ένας τρόπος για να προωθήσετε την υγεία – τη δική σας ή τον συνεργάτη της προπόνησής σας.