Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος από το στομάχι μου;

Κανείς κάποιος τρόπος δεν μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη μείωση και να χάσετε βάρος μόνο από το στομάχι σας. Για να χάσετε το υπερβολικό βάρος της κοιλιάς, θα χρειαστεί να χάσετε όλες τις ουγγιές. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα για να διευκολύνετε την απώλεια αυτού του βάρους και τη μείωση του λίπους στο στομάχι.

Θερμίδες και απώλεια βάρους

Πρέπει να εξαλείψετε περίπου 500 θερμίδες την ημέρα από τη διατροφή σας για να χάσετε περίπου 1 λίβρα την εβδομάδα. Αν έχετε προσπαθήσει να μειώσετε τις θερμίδες και ακόμα δεν χάσετε βάρος, θα μπορούσατε να πάρετε είτε πάρα πολλές είτε λίγες θερμίδες · Δεν θέλετε να πάτε πολύ χαμηλές σε θερμίδες, όπως οι άνδρες που τρώνε λιγότερες από 1.800 θερμίδες Ανά ημέρα και οι γυναίκες που καταναλώνουν λιγότερες από 1.200 θερμίδες ημερησίως μπορεί να καταλήξουν να επηρεάζουν δυσμενώς τον μεταβολισμό τους και καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο να χάσουν βάρος. Είναι επίσης πιθανό ότι τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι συνειδητοποιείτε, ώστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μεγέθη των μερίδων Μπορεί να βοηθήσει. Διαχωρίζοντας το μισό από το πιάτο σας εξίσου μεταξύ δημητριακών ολικής αλέσεως και άπαχων πρωτεϊνικών τροφών, ενώ το άλλο μισό αφιερώνεται σε φρούτα και λαχανικά, μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή ποσότητα κάθε είδους τροφής για μια θρεπτική διατροφή. Η κατανάλωση των λαχανικών πρώτα θα σας βοηθήσει να σας γεμίσουν, καθώς το υψηλό περιεχόμενο νερού και ινών τους καθιστά ογκώδεις ακόμα κι αν δεν έχουν υψηλές θερμίδες.

Η σημασία του Cardio για απώλεια βάρους στο στομάχι

Τα sit-ups και άλλες κοιλιακές ασκήσεις βοηθούν τον τόνο των μυών στο στομάχι σας, αλλά δεν ξεφορτώνουν το λίπος που τους καλύπτει. Για αυτό, θα πρέπει να χάσετε βάρος. Η λήψη 150 έως 300 λεπτών καρδιο μέτριας έντασης ανά εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ευτυχώς, η απώλεια βάρους που προκαλείται από την άσκηση φαίνεται ότι στοχεύει κατά προτίμηση στο κοιλιακό λίπος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ιατρική και Επιστήμη Αθλητισμού και Άσκησης το 2003.

Κατάρτιση αντοχής και απώλεια βάρους

Στόχος για τουλάχιστον δύο συνεδρίες αντοχής στην προπόνηση ανά εβδομάδα – με στόχο όλους τους κύριους μυς του σώματος, όχι μόνο τους κοιλιακούς. Η άσκηση αντοχής βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής σας μάζας, η οποία βοηθά στη βελτίωση του μεταβολισμού σας και καθιστά πιθανότερη κάθε απώλεια βάρους από το λίπος αντί των μυών. Χωρίς σωματική άσκηση κατάρτισης δύναμης, περίπου το 25 τοις εκατό κάθε βάρος που χάνετε θα προέρχεται από μυς.

Διατροφικές αλλαγές για αυξημένη απώλεια λίπους στο στομάχι

Μπορείτε να κάνετε μια σειρά από διαιτητικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ορισμένων τροφίμων για άλλους που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απώλειας λίπους στην κοιλιά. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition το 2009 διαπίστωσε ότι οι ουσίες που ονομάζονται κατεχίνες στο πράσινο τσάι συμβάλλουν στην αύξηση της απώλειας λίπους στην κοιλιά λόγω άσκησης. Αντικαταστήστε τα ποτά με ζάχαρη και άλλα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας για το πράσινο τσάι, το νερό ή άλλο μη θερμιδικό ποτό. Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεϊνών χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, οι οποίες τείνουν να είναι ιδιαίτερα γεμάτες. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση της απώλειας λίπους στην κοιλιά, σύμφωνα με άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στη διατροφή, τον μεταβολισμό και τις καρδιαγγειακές παθήσεις το 2009. Τα αυγά, τα ψάρια, τα πουλερικά και τα όσπρια χωρίς δέρμα είναι όλες θρεπτικές άπαχες πρωτεΐνες. Λιπαρά. Το σώμα σας χρειάζεται λίγο λίπος για να λειτουργήσει σωστά. Εμπορεύστε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά, όπως αλλαντικά και σάλτσες με βάση την κρέμα, για εκείνες που περιέχουν μονοακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών, του ελαιολάδου και του αβοκάντο. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care το 2007 διαπίστωσε ότι μια δίαιτα υψηλή σε αυτά τα λίπη συνέβαλε στη διατήρηση της λίπους από την εναπόθεση της στην κοιλιακή χώρα.

Άλλα θέματα που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την απώλεια βάρους

Ένας αριθμός άλλων παραγόντων θα μπορούσε να επηρεάσει την απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένου του στρες ή της έλλειψης ύπνου. Ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να κάνουν δύσκολο να χάσουν βάρος, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων για διαβήτη, φαρμάκων για κατάθλιψη, χάπια ελέγχου των γεννήσεων και κορτικοστεροειδών. Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν αυτό το αποτέλεσμα, όπως η εμμηνόπαυση, το χαμηλό θυρεοειδές και το σύνδρομο Cushing. Ελέγξτε με το γιατρό σας για να δείτε αν έχετε μια ιατρική κατάσταση που κάνει πιο δύσκολο για σας να χάσετε βάρος.

Εάν εκτός από την απώλεια της κοιλιάς σας, θέλετε έξι πακέτα κοιλιακών, κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή σας και ασκώντας λίγο περισσότερο πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι αρκετό. Για να γίνει αυτό, οι άνδρες πρέπει συνήθως να μειώσουν το σωματικό τους βάρος σε λιγότερο από 9 τοις εκατό και οι γυναίκες πρέπει να μειώσουν τη δική τους κάτω από το 19 τοις εκατό. Αυτό δεν είναι εύκολο και συνήθως απαιτεί πολύ αυστηρή διατροφή και μερικές φορές πολλαπλές ώρες άσκησης κάθε μέρα, αφήνοντας λίγο χρόνο για άλλα χόμπι ή για κοινωνικοποίηση. Είναι επίσης δύσκολο να φάτε οποιαδήποτε γεύματα μακριά από το σπίτι που δεν φέρνετε τον εαυτό σας.

Τι παίρνει για να πάρει Six-Pack Abs