Όταν για τη θεραπεία του μαλακίου contagiosa και των κονδυλωμάτων στα παιδιά

Το Molluscum contagiosum είναι μια δερματική λοίμωξη που προκαλείται από έναν ιό που επηρεάζει τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Στα παιδιά, η ιογενής λοίμωξη μεταδίδεται μέσω επαφής δέρματος με δέρμα και συνήθως προκαλεί προσκρούσεις ή παλμούς στα χέρια, το λαιμό, τους βραχίονες και το πρόσωπο. Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει mollescum contagiosum, ζητήστε ιατρική συμβουλή σχετικά με τις επιλογές θεραπείας από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Ταυτοποίηση

Το Molluscum contagiosum προκαλεί αλλοιώσεις του δέρματος που θα μπορούσαν εύκολα να συγχυθούν με άλλους τύπους δερματικών παθήσεων, λέει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Οι δερματικές αλλοιώσεις μοιάζουν με μαργαριτάρια, έχουν ανωμαλίες στο δέρμα του παιδιού σας, συνήθως στο πρόσωπο, τις μασχάλες, τα χέρια, το λαιμό και άλλες περιοχές του σώματος, εκτός από τις παλάμες των χεριών ή των πέλματος των ποδιών, σημειώνει το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Κέντρο. Επίσης, σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εμφάνισες συνθήκες δέρματος, όπως ο έρπης ή οι κονδυλωμάτων, οι μύες του molluscum contagiosum δεν είναι οδυνηρές. Οι προσκρούσεις είναι συνήθως πολύ μικρές, έχουν διάμετρο μόνο 0,2 ίντσες και έχουν χρώμα σάρκας με ελαφρά εσοχή στο κέντρο, εξηγεί το σύστημα υγείας του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Σκέψεις

Αν και το molluscum contagiosum θεωρείται σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια σε ενήλικες, δεν θεωρείται STD στα παιδιά εκτός αν η λοίμωξη εμφανίζεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, λέει το υγειονομικό σύστημα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Το παιδί σας μπορεί να συλλάβει το molluscum contagiosum από την επαφή με το δέρμα ενός μολυσμένου παιδιού ή με μολυσμένα παιχνίδια, πετσέτες και άλλα αντικείμενα. Οι προσκρούσεις μπορούν να εμφανιστούν από δύο εβδομάδες έως έξι μήνες μετά τη σύλληψη του molluscum contagiosum. Το παιδί σας διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό εάν έχει κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας του ιού HIV / AIDS ή παρόμοιας ασθένειας, προειδοποιεί το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Θεραπείες

Το Molluscum contagiosum τυπικά επιλύεται μόνο του στα παιδιά με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα, λέει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Εάν το παιδί σας έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να χρειαστεί ειδική θεραπεία για να θεραπεύσει τη ιογενή λοίμωξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να απομακρύνει χειρουργικά τις βλάβες του δέρματος ή να θεραπεύσει χημικές ουσίες όπως το ιώδιο, η φαινόλη, το τριχλωροξικό οξύ ή η κανταριδίνη, σημειώνει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Οι κρέμες Imiquimod και ρητινοειδών ή η κρυοθεραπεία χρησιμοποιώντας υγρό άζωτο επίσης χρησιμοποιούνται συνήθως ως θεραπείες για το molluscum contagiosum. Η λήψη ορισμένων από του στόματος φαρμάκων για την εξάλειψη του ιού μπορεί επίσης να βοηθήσει, αναφέρει το Πανεπιστήμιο του Michigan Health System.

Πρόληψη

Επειδή το molluscum contagiosum είναι πιο συνηθισμένο μεταξύ των παιδιών, θα πρέπει να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα για την προστασία του παιδιού σας, λέει το υγειονομικό σύστημα του Πανεπιστημίου του Michigan. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν μοιράζεται πετσέτες στη φροντίδα της ημέρας και το σχολείο ή ότι έχει επαφή με το δέρμα με μολυσμένα παιδιά, συμβουλεύει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Το Molluscum contagiosum είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί μέσω επαφής με ρούχα και σε λουτρά ή πισίνες, ώστε το παιδί σας να αποφύγει την άμεση και έμμεση επαφή με τους μολυσμένους συνομηλίκους, συνιστά το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Προειδοποίηση

Εάν το παιδί σας έχει κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, θα μπορούσε να βιώσει μόνιμες μολύνσεις από μολυσματικό μόλυνση που δεν εκκαθαρίζονται ακόμη και μετά τη θεραπεία, λέει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Ή οι αλλοιώσεις του δέρματος θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν εξ ολοκλήρου μετά από έξι έως 18 μήνες θεραπείας. Ακόμη και αν οι βλάβες εξαφανιστούν, το παιδί σας μπορεί να έχει υποτροπές του molluscum contagiosum ή να αναπτύξει μια δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη στο δέρμα του. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αποφύγει να αγγίξει ή να ξύσει τα χτυπήματα του δέρματος για να αποτρέψει τη διάδοση του molluscum contagiosum σε άλλους, προειδοποιεί το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ Ιατρικό Κέντρο.